Hlavní obsah

Ve volejbalové reprezentaci chybějí Rak, Novák a Jakub Novotný

Bez tradičních reprezentačních opor posledních let Michala Raka a Jakuba Novotného absolvují čeští volejbalisté květnovou kvalifikaci mistrovství světa 2010. Na turnaji v Liberci se nepředstaví ani zkušený smečař Jiří Novák, s celou trojicí však trenér Zdeněk Haník do budoucna nadále počítá.

Článek

"Jsou v tom buď zranění, nebo rodinné důvody," řekl v úterý Haník. "Takže momentálně chybějí, ale se všemi jsem dál v kontaktu a v další nominaci se zase mohou objevit," vysvětlil. Další opory typu semifinalisty Ligy mistrů Martina Lébla nebo nejlepšího českého volejbalisty loňského roku Petera Pláteníka však v českém výběru nescházejí.

Širší nominace obsahuje 19 jmen, z toho jen trojice Rybníček, Václavík a Hýský hraje domácí extraligu. Haník se ale netají tím, že bude sázet na opory ze zahraničních soutěží. "Z ligy jsem mohl stejně dobře vybrat další reprezentační kandidáty Linze nebo Sobotku, i s nimi budu samozřejmě dál pracovat. Ale pokud se nestane něco mimořádného, do užší dvanáctky s těmito hráči nyní nepočítám," konstatoval.

V Nymburku se zatím od začátku týdne připravuje desítka volejbalistů, další se budou přidávat postupně. Celkem šest hráčů přijede z Francie, po čtyřech z Itálie a Německa, po jednom pak z Belgie a Řecka.

Tým v průběhu května čekají trojice přípravných zápasů s Čínou a Slovinskem, v liberecké kvalifikaci MS se pak Češi od 27. do 31. května utkají s Černou Horou, Ukrajinou, Belgií a Finskem. Do letní závěrečné fáze kvalifikace postoupí tři mužstva.

Širší nominace ČR:
Lébl (Macerata/It.), Pláteník (Cuneo/It.), Štokr (Perugia/It.), Král (Padova/It.), Baránek, Boula (oba Poitiers/Fr.), Staněk (Toulouse/Fr.), Hudeček (Montpellier/Fr.), Veselý (Sete/Fr.), D. Konečný (Tours/Fr.), Ticháček (Friedrichshafen/Něm.), Škach, Kryštof, Popelka (všichni SCC Berlín/Něm.), M. Novotný (Patras/Řec.), Holubec (Maaseik/Belg.), Hýský (Příbram), Václavík (Ostrava), Rybníček (Opava).

Reklama

Související témata: