Hlavní obsah

Basketbalisty nového brněnského klubu povede Marian Svoboda

BRNO

Trenérem basketbalistů Brna bude Marian Svoboda, který se vrátí na lavičku v mužské nejvyšší soutěži po šestileté pauze. Naposledy vedl v sezoně 2002/02 v první lize Pardubice. Nový klub Basketbal Brno koupil minulý pátek licenci od Kondorů Liberec.

Článek

Svoboda přivedl před osmi lety v Brně české juniorky k titulu mistryň světa. V poslední době vedl hráčky Ružomberka a Valosunu Brno. V současné době působí v roli asistenta trenéra českých basketbalistek a současně vede reprezentační dvacítku.

"Je jedině dobře, že Brno získalo po roce zpět nejvyšší basketbalovou soutěž mužů. Jsem rád, že u toho mohu být," řekl Svoboda, který nevidí problém v souběžné práci u všech týmů. "Basketbal je jen jeden. Bez ohledu na to, zda jej hrají muži nebo ženy," tvrdí osmačtyřicetiletý kouč.

Nebojí se ani případných termínových kolizí. "Snažím se vše dělat na sto procent, nic nešidím. Přípravu s muži Brna začneme až v srpnu. To už bude po všech akcích s ženskou a juniorskou reprezentací," dodal Svoboda.

S vedením brněnského celku už skládá kádr pro příští sezónu. "Zatím je všechno rozjednané. Využijeme basketbalisty z Liberce, kteří mají v tomto klubu smlouvy na další sezónu. Chceme tým posílit o několik brněnských hráčů, kteří v Brně v minulosti působili, a také o dva cizince. Nyní je ale jisté pouze to, že v týmu budou hrát současní liberečtí basketbalisté Jiří Černošek a Daniel Gajdošík," uvedl Svoboda, jenž si teprve vybere svého asistenta.

Reklama

Související témata: