Hlavní obsah

Wade nastřílel 41 bodů a Miami si vynutilo sedmý zápas

MIAMI

Nejlepší střelec letošního ročníku NBA Dwyane Wade zachránil Miami od vyřazení v play-off. V šestém utkání prvního kola proti Atlantě v pátek nastřílel 41 bodů a hlavní měrou se zasloužil o to, že o semifinalistovi Východní konference v této sérii rozhodne až sedmý zápas.

Článek

V neděli bude mít výhodu domácího prostředí Atlanta, která skončila v základní části čtvrtá v tabulce konference. Lepší z této dvojice narazí ve druhém kole na favorizovaný Cleveland.

"Oba týmy budou všeho schopné, protože pro někoho to bude znamenat konec sezony. My žádný tlak necítíme, jsme v té sérii outsideři," řekl Wade, jehož tým skončil v základní části hned za Atlantou.

V utkání proměnil 11 z 23 střeleckých pokusů ze hry a dal 16 trestných hodů. Když v poslední čtvrtině opouštěl hřiště a šel odpočívat na lavičku, vyprovázeli ho fanoušci potleskem ve stoje. "Dnes hrál jako titán," uvedl kouč Miami Erik Spoelstra.

V dresu šampiónů z roku 2006 se dařilo také nováčkovi Michaelu Beasleymu, jenž zaznamenal 22 bodů a 15 doskoků a prožil dosud nejlepší zápas v play-off.

V týmu Atlanty byl nejlepším střelcem Mike Bibby, který dal 20 bodů. Hawks navzdory porážce mohou stále doufat, že se jim podaří poprvé po deseti letech postoupit do druhého kola play-off. Loni do vyřazovací části prošli po osmileté absenci.

1. kolo play-off NBA:
Východní konference - 6. zápas:
Miami - Atlanta 98:72, stav série 3:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články