Hlavní obsah

Plážoví volejbalisté Bíza a Rotrekl skončili v Šanghaji sedmí

ŠANGHAJ

Sedmé místo vybojovali plážoví volejbalisté Michal Bíza a Pavel Rotrekl na turnaji Světového okruhu v Šanghaji. Při teprve třetím společném startu v elitním seriálu v sobotu vyrovnali své dosavadní maximum z loňského podniku v Bahrajnu.

Foto: United sport partners

Michal Bíza

Článek

Bíza s Rotreklem, kteří museli na čínském písku nejprve absolvovat v kvalifikaci, si v hlavní soutěži připsali dva velmi cenné skalpy. V prvním kole zdolali v pátek semifinalisty loňských olympijských her gruzínský pár brazilského původu Geor, Gia a pak ve dvou setech porazili dokonce stříbrné medailisty z Pekingu a bývalé mistry světa Marcia Arauja a Fabia Luize z Brazílie.

Po následné porážce s pátými nasazenými domácími hráči Sü Lin-jin, Li Ťia-lu v třetím kole dnes čeští hráči uspěli v opravách v duelu s německou dvojicí Jonathan Erdmann, Stefan Windscheif. V dalším zápase už je zastavili devátí nasazení Brazilci Benjamin a Hevaldo. V prvním setu s nimi Bíza a Rotrekl svedli ohromnou bitvu a prohráli až 31:33. Druhá sada už byla jednoznačnou záležitostí.

"Hráli moc dobře, navíc v koncovkách měli více štěstí," uvedl Bíza. Celý turnaj provázel silný vítr. "Podmínky byly až na hranici regulérnosti. Hodně nám pomohla zkušenost z letošního soustředění na Kanárských ostrovech. Díky tomu jsme se s těžkými podmínkami dokázali vyrovnat," dodal český volejbalista.

Třicetiletý Bíza a o pět let mladší Rotrekl získali v Šanghaji 300 bodů a prémii 7600 dolarů. Další start je čeká v Římě, kde se turnaj Světového okruhu koná od 12. května.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Šanghaji:
Opravy: Bíza, Rotrekl (20-ČR) - Erdmann, Windscheif (24-Něm.) 2:1 (-22, 21, 11), Benjamin, Hevaldo (9-Braz.) - Bíza, Rotrekl 2:0 (31, 13).

Reklama