Hlavní obsah

Bostonští obhájci titulu v NBA vyhráli sedmý zápas s Chicagem

BOSTON

Obhájci titulu z Bostonu Celtics přešli v prvním kole play-off NBA přes basketbalisty Chicaga. K jejich vyřazení však favorit potřeboval maximální počet sedmi utkání, to poslední skončilo v sobotu vítězstvím domácího celku 109:99. Boston se v semifinále Východní konference utká s Orlandem.

Článek

Zatímco v předchozích zápasech této série odehráli soupeři rekordních sedm nastavených pětiminutovek, rozhodující duel se zlomil poměrně záhy. První čtvrtinu sice ještě vyhráli hosté, ale v druhé dominoval Boston a po vítězství 29:11 si vybudoval čtrnáctibodový náskok.

Ten už Bulls nedokázali zlikvidovat, v závěrečné čtvrtině se jen přiblížili na tři body. Ve stíhací jízdě jim předtím kuriózně pomohli i rozhodčí, kteří během oddechového času přidali hostům bod kvůli špatně započítané trojkové střele z prvního poločasu.

Pět domácích hráčů nastřílelo 14 a více bodů. Nejlepší mušku měl stejně jako v předchozím zápase Ray Allen, autor 23 bodů, a třebaže jej na druhé straně Ben Gordon o deset bodů předčil, Chicagu to k úspěchu nestačilo.

Pierce: Jedna z nejnáročnějších sérií

"Pořád jsme šampióni, ještě nás nikdo nevyřadil. Byla to ale dlouhá a vyčerpávající série, jedna z psychicky nejnáročnějších, co jsem kdy hrál," prohlásil Paul Pierce, který k postupu Bostonu přispěl 20 body. "Pořádně nás to prověřilo, naštěstí jsme to dokázali dotáhnout k postupu," oddechla si tradiční opora Celtics.

Trenér vítězů Doc Rivers poznamenal, že svůj tým už opět konečně poznával. "Už to zase byli Celtics. Hlavně v obraně," podotkl Rivers.

1. kolo play-off NBA:
Východní konference - 7. zápas:
Boston - Chicago 109:99, konečný stav série 4:3.

Reklama

Související témata: