Hlavní obsah

Basketbalisté Denveru nedali v prvním utkání série šanci Dallasu

DENVER

Sérii druhého kola play-off NBA rozehráli lépe basketbalisté Denveru, kteří v neděli porazili doma Dallas 109:95. Domácí Nuggets se mohli spolehnout na střelce Carmela Anthonyho, jenž zatížil konto soupeře 23 body. Ještě o jeden víc dal pivot Nene, jenž si vylepšil osobní maximum v play-off.

Článek

Hostující hvězdy v čele s Dirkem Nowitzkým se sice také střelecky činily, ale rozdíl mezi oběma týmy byl především v kvalitě hráčů z lavičky. Těm vévodil J. R. Smith s 15 body, jenž například zvedl diváky ze sedadel skvělou přihrávkou za tělem, po níž zarazil míč do koše Anthony.

Tradičně ofenzivně laděný Denver nutil výbornou defenzivní prací soupeře k chybám. Zkušený rozehrávač Jason Kidd pod tlakem ztratil celkem osm míčů, přitom v celé sérii prvního kola proti San Antoniu pouze tři. "Díky vyrovnanosti týmu jsme tak silní. Naše defenziva byla fantastická," liboval si kouč Denveru George Karl.

Ten pochválil za přístup především Anthonyho, jenž měl hned od úvodních minut problémy s nasbíranými fauly. Poté dlouhé minuty seděl na střídačce a povzbuzoval spoluhráče. "Když se ve druhém poločase vrátil na palubovku, byl naším lídrem. Nevím, kde získal tu zkušenost a moudrost, že je přednější tým než individuální výkony. Může za to Chauncey (Billups)? Nebo snad zlatá medaile (z olympiády v Pekingu) či my trenéři? Ale to je vlastně jedno, hlavně že odvádí fantastickou práci," vysekl mu poklonu Karl.

1. kolo play-off NBA
Východní konference
Atlanta - Miami 91:78 (konečný stav série 4:3).
2. kolo:
Západní konference
Denver - Dallas 109:95 (stav série 1:0).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články