Hlavní obsah

Šampión NBA Boston začal sérii 2. kola s Orlandem porážkou

BOSTON

Obhájci titulu v NBA basketbalisté Bostonu vstoupili do druhého kola play off porážkou s Orlandem 90:95. Hosté vedli na palubovce mistrovského týmu ve druhém poločase až rozdílem 28 bodů, ale v závěru o náskok málem přišli. Roli favorita v pondělí nepotvrdili ani Los Angeles Lakers, kteří na úvod semifinále Západní konference podlehli doma Houstonu 92:100.

Článek

Bostonu vykřesal naději na zvrat tříbodovým košem necelých sedm sekund před koncem Paul Piece, jenž snížil na 90:93. V dramatické koncovce však výhru Orlanda pojistil dvěma trestnými hody J. J. Redick. "Závěrečných šestnáct minut, to byl debakl," komentoval promarněný náskok kouč floridského klubu Stan Van Gundy. "Ale důležité je vítězství a my vedeme v sérii 1:0," dodal.

Na úspěchu Orlanda měl velký podíl Dwight Howard, jenž se vrátil do sestavy po jednozápasovém disciplinárním trestu a přispěl k vítězství 16 body a 22 doskoky. Také on kritizoval výpadek týmu v závěru zápasu. "Uspokojili jsme se a přestali hrát tak jako předtím, což si proti takovému soupeři nemůžeme dovolit. Ale vyhráli jsme a víme jak na ně," prohlásil Howard.

Nejlepším střelcem utkání byl Pierce, jenž dal 23 bodů, z toho 16 ve druhém poločase. Ke spokojenosti však měl daleko. "Nemůžeme čekat, až to bude o 26 bodů a pak se teprve probudit. To se nedá omluvit," uvedl lídr Bostonu, který v prvním kole vyřadil Chicago až v sedmi zápasech. Podruhé budou Celtics hostit Orlando ve středu.

Hráčům Lakers nepomohlo ani 32 bodů Kobeho Bryanta, jenž se pár hodin před zápasem dozvěděl, že skončil druhý v anketě o neužitečnějšího hráče základní části za LeBronem Jamesem z Clevelandu. Tahoun Lakers držel domácí tým ve hře o vítězství, přestože musel vynechal nedělní trénink kvůli pohmožděnému krku.

Zdravotní potíže má i opora Houstonu Jao Ming. Čínský pivot v utkání na chvíli vypadl ze hry kvůli poraněnému kolenu, ale vrátil se zpět a celkem se podílel na výhře 28 body a deseti doskoky. Střelecky ho úspěšně doplnili Ron Artest (21 bodů) a Aaron Brooks (19). Série pokračuje rovněž ve středu.

2. kolo play off NBA:
Východní konference - 1. zápas:
Boston - Orlando 90:95, stav série 0:1.
Západní konference - 1. zápas:
LA Lakers - Houston 92:100, stav série 0:1.

Reklama