Hlavní obsah

Cleveland nedal v play-off NBA Atlantě šanci ani ve druhém utkání

Basketbalisté Clevelandu vyhráli přesvědčivě i šestý zápas v letošním play off NBA a ve druhém kole vedou nad Atlantou už 2:0. Čtvrtečním vítězstvím 105:85 navíc vyrovnali ligový rekord, protože všechna utkání ve vyřazovací části zatím pro sebe rozhodli dvouciferným rozdílem. Šestkrát za sebou se to podařilo dosud jen Indianě v roce 2004.

Článek

Navíc už potřetí za sebou vyhráli Cavaliers alespoň o dvacet bodů, což v play off naposledy dokázali Los Angeles Lakers v roce 1986.

"Neřekl bych, že by mě to překvapilo," řekl sebevědomě hvězdný LeBron James o dosavadní suverenitě Clevelandu v play off. "Jsme prostě dobrý tým, věříme si a důvěřujeme i jeden druhému," dodal.

James znovu ukázal, proč byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem ročníku, a hýřil nápady při zakončení i přípravě pozic pro spoluhráče. První a druhou čtvrtinu, po nichž už vedli domácí o 24 bodů, vždy uzavřel košem v poslední vteřině a celkem si připsal 27 bodů. Zvlášť jeho trefa před poločasem, ke které nasadil po krátkém driblinku zhruba dva metry za půlicí čárou, soupeře zlomila.

"Ano, bylo to pro ně demoralizující už jenom kvůli tomu, odkud jsem vystřelil," řekl James, který si po povedené trefě dlouho na palubovce vychutnával nadšení více než 20.000 diváků.

Do poslední čtvrtiny pak šel Cleveland už s třicetibodovým vedením. V jednu chvíli byl rozdíl dokonce ještě o šest větší, ale v závěru byli hostující náhradníci lepší než ti domácí.

Atlanta hrála bez zraněných Ala Horforda a Marvina Williamse, navíc ve třetí čtvrtině přišla o svého nejlepšího střelce Joea Johnsona, který si poranil kotník. "Ale nedovedu si představit, že bych už nehrál. Snad se to do 48 hodin zlepší, chci u toho znovu být," řekl Johnson.

Třetí zápas se odehraje v sobotu v Atlantě.

Druhé kolo play off NBA - Východní konference - 2. zápas:
Cleveland - Atlanta 105:85 (stav série 2:0).

Reklama

Související témata: