Hlavní obsah

Cleveland i Denver jsou krok od postupu do finále konference

NEW YORK

Basketbalisté Clevelandu i Denveru vyhráli již třetí utkání série 2. kola play-off NBA a jsou krok od postupu do konferenčního finále. Favorizovaný Cleveland nedal znovu šanci Atlantě, kterou porazil na její palubovce 97:82, Denver se na vítězství 106:105 nad Dallasem nadřel mnohem více a závěr duelu vyvolal navíc vlnu emocí.

Článek

V době kdy domácí Dallas vedl o dva body, totiž Antoine Wright úmyslně fauloval Carmela Anthonyho, aby nemohl zakončit útok střelou za tři body. Rozhodčí však faul přehlédli, což uznalo i vedení soutěže, a Anthony o několik sekund později trojkou duel rozhodl. "Je to asi nejhorší porážka za 11 let, co tuto soutěž hraju," lamentovala největší hvězda domácích Dirk Nowitzki, která nastřílela 33 bodů a doskočila 16 míčů.

"Rozhodčí odpískali za zápas 61 faulů, ale rozhodli se neodpískat ten poslední, o který jsme usilovali," zlobil se kouč Dallasu Rick Carlisle. Naopak hráči a trenéři Denveru tvrdili, že žádný faul neviděli. Samotný hrdina utkání Anthony k tomu řekl jediné: "Největší střela mého života." Společně s Chaunceym Billupsem nastříleli dohromady 63 bodů a notně přiblížili svůj tým do finále Západní konference.

Prakticky polovinu bodů Clevelandu nastřílel v Atlantě James a zařídil téměř sám šestou výhru v play-off za sebou. "Play off je to hlavní, pro co žiju a hraju. Proto ze sebe chci dostat maximum," prohlásil nejužitečnější hráč soutěže, který se na výhře Cavaliers podílel 47 body.

2. kolo play-off NBA:
Východní konference - 3. zápas:
Atlanta - Cleveland 82:97 (stav série 0:3)
Západní konference - 3. zápas:
Dallas - Denver 105:106 (stav série 0:3)

Reklama