Hlavní obsah

Karvinou dělí jediná výhra od obhajoby

Martin KézrPrávo

Přestože to během sezóny málokdo čekal, házenkáři Karviné kráčí za obhajobou ligového titulu. Do play off šli sice až z třetí pozice, v semifinále ale vyřadili pražskou Duklu a v pondělí večer už podruhé ve finálové sérii přehráli Zubří.

Článek

Od korunovace tak Karvinou dělí poslední krok a slavit může už pozítří na palubovce soupeře. „Zubří se možná až moc cítilo jako favorit a teď se nestačí divit,“ tvrdil zatím nejlepší střelec série o titul Vojtěch Petrovský. Karvinské mužstvo před nabitou domácí halou skvěle začalo díky úspěšně střelbě spojek a po vyrovnané čtvrthodině získalo proti nervóznímu soupeři do poločasu slibný pětigólový náskok.

„Zuberští dělali hodně technických chyb a nevěděli si rady s naší obranou i s výborně chytajícím Mrkvou. Dokázali jsme taky eliminovat jejich rychlé protiútoky,“ řekl pro ČT Petrovský. Když se Karviné na chvíli nedařilo v útoku, Zubří sáhli k vysunuté obraně a stáhlo sedm minut před koncem na rozdíl dvou branek (23:21). Domácí ale z brejků upevnili vedení.

„Zubří přes nepříznivý vývoj utkání nic nepoložilo, během druhé půle zlepšilo pohyb a hrálo hodně zarputile, ale naši kluci byli dostatečně odolní a veliký boj vedli k vítěznému konci,“ říkal trenér vítězů Jaroslav Hudeček. „Karvinští trestali naše chyby v útočné fázi, v obraně urputně bojovali a neměli ani tolik vyloučených,“ mrzelo kouče hostů Jiřího Kekrta.

Druhý finálový zápas play off házenkářské extraligy mužů:
Baník Karviná - Gumárny Zubří 28:23 (16:11)
Nejvíce branek: Hastík 6, Šulc 6/1, Poláček 4, Heinz 3 - M. Hrtska 5, Říha 3, Randýsek 3, J. Hrstka 3. Rozhodčí: Kavulič, Skružný. Sedmimetrové hody: 3/1 - 2/1. Vyloučení: 1:5. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: