Hlavní obsah

Cleveland je bez jediné porážky v konferenčním finále NBA

NEW YORK

Basketbalisté Clevelandu jsou po pouhých osmi zápasech play off ve finále Východní konference NBA. Stejně jako v prvním kole Detroit nedokázala nejlepší tým základní části soutěže porazit ani Atlanta. LeBron James a spol. ukončili sérii pondělním vítězstvím 84:74 na palubovce Hawks a opět vyhráli 4:0 na zápasy.

Článek

Denveru se naopak v Dallasu čtvrté vítězství vybojovat nepodařilo, protože Mavericks díky 44 bodům a 13 doskokům Dirka Nowitzkého vyhráli 119:117 a snížili stav série na 1:3.

Cavaliers vylepšili rekord play off o osmý zápas s dvouciferným vítězstvím za sebou. James k tomu napomohl 27 body, přitom se mu tentokrát příliš nedařila střelba z pole. Důležité koše ale v závěru dali jeho spoluhráči, kterým většinou James přihrál pod tlakem dvou i tří obránců. "James je jejich jistota, nikdy ale nevíte, kdo další se chytí. Oni kolem LeBrona mají velmi silné zbraně," konstatoval trenér Atlanty Mike Woodson.

Od roku 2003, kdy se i první kolo začalo hrát na čtyři vítězství, je Cleveland teprve druhým týmem, který prošel do konferenčního finále bez jediného zaváhání. Před čtyřmi lety se totéž povedlo Miami, které pak ale ve finále NBA podlehlo Detroitu. Cavaliers si teď budou muset na soupeře chvíli počkat, stav série mezi Bostonem a Orlandem je nerozhodný 2:2.

Dallas dokázal vyřazení odvrátit v nervózním zápase, ve kterém bylo uděleno sedm technických chyb. Duel se nesl ve znamení střeleckého souboje mezi Nowitzkým, který dal jen za poslední čtvrtinu 19 bodů, a Carmelem Anthonym. Ten zaznamenal 41 bodů a v úplném závěru předvedl tříbodovou střelu prakticky ze stejného místa, odkud o dva dny dříve rozhodl předchozí zápas. Tentokrát to ale stačilo jen na snížení skóre na rozdíl jednoho bodu a první vítězství Dallasu z osmi vzájemných utkání v sezoně zpečetil na druhé straně z trestného hodu Jason Terry.

Série bude pokračovat ve středu v Denveru.

2. kolo play off NBA:
Východní konference - 4. zápas:
Atlanta - Cleveland 74:84 (konečný stav série 0:4).
Západní konference - 4. zápas:
Dallas - Denver 119:117 (stav série 1:3).

Reklama