Hlavní obsah

Lakers zničili Houston a jsou krok od postupu do semifinále NBA

Basketbalistům Los Angeles Lakers chybí jediné vítězství k postupu do finále play-off Západní konference. V úterním pátém duelu zničili na domácí palubovce Houston 118:78. Také Boston se dočkal třetího vítězství nad Orlandem, když svého soupeře zdolal naopak těsně 92:88.

Článek

Největší hvězdě Lakers Kobemu Bryantovi stačily tři čtvrtiny na to, aby vstřelil 26 bodů, poté už se mohl v klidu z lavičky dívat, jak náskok domácích neustále narůstá. Sedm basketbalistů vítězného mužstva mělo po skončení zápasu na kontě dvouciferný počet bodů. Hosté mohou sérii zdramatizovat ve čtvrtek v Houstonu, bez zraněného pivota Jao Minga se jim ale velké šance nedávají.

Blízko třetímu vítězství v sérii proti obhájcům titulu bylo Orlando, které ještě devět minut před koncem vedlo v Bostonu o 14 bodů. Poté vzal na sebe tíhu odpovědnosti Stephon Marbury a dvanácti body pomohl k velkému obratu. Bývalý hráč New Yorku Knicks přišel do týmu v únoru a často vysedával jen na střídačce. "Hlavně že hraju basketbal, to mi stačí. Jsem hlavně šťastný, že jsem dostal příležitost vybojovat s Celtics další titul," prohlásil Marbury.

Play-off NBA - 2. kolo
Východní konference
Boston - Orlando 92:88 (stav série 3:2)
Západní konference
LA Lakers - Houston 118:78 (stav série 3:2)

Reklama

Související témata: