Hlavní obsah

České volejbalistky na úvod kvalifikace MS porazily Rumunsko 3:1

GABROVO

České volejbalistky úspěšně vstoupily do kvalifikace mistrovství světa 2010. Svěřenkyně trenérky Táni Krempaské ve středu v bulharském Gabrovu porazily Rumunsko 3:1 po setech 25:23, 25:22, 21:25 a 25:22. Po dni volna je čekají zápasy s Moldavskem, Albánií a domácím výběrem.

Článek

České hráčky si výhrou nad Rumunskem s největší pravděpodobností otevřely cestu do závěrečné fáze kvalifikace, protože trenérka Krempaská očekávala, že právě duel s Rumunskem bude v Gabrovu jedním z nejtěžších. Z bulharské skupiny postoupí dál tři celky, Moldavsko a Albánii přitom Češky snadno zdolaly v loňské kvalifikaci ME.

Volejbalistkám pomohla vyhraná koncovka úvodní sady. V té přitom Češky prohrávaly už 20:23, ale sérií pěti vítězných výměn strhly první set na svoji stranu. "V koncovce jsme dokázali soupeřky ubránit, vyšlo i střídání Adlerové za Kučerovou," řekl vedoucí týmu Oldřich Vlasák.

Po získaném druhém setu pak sice reprezentantky zaváhaly ve třetím, ale ve čtvrtém už nepustily Rumunky do vedení a pojistily výhru. "I koncovka druhého setu byla docela se štěstím, zase jsme před ní prohrávali. Čtvrtý set pak už byl jasnější, i když to v závěru vypadalo, že hráčkám trochu docházejí síly," konstatoval Vlasák.

Nejúspěšnější smečařkou byla Aneta Havlíčková. Bývalá opora pražského Olympu, momentálně působící v Nizozemsku, získala v útoku 18 bodů, k tomu přidala dva na blocích a jeden přímo z podání.

O Rumunkách přitom vedení týmu nemělo příliš mnoho informací. "Měli jsme jen nějaké asi dva roky staré video, ale oni na tom byli nejspíš stejně. Teď nás čekají dva papírově lehčí soupeři, Moldavsko i Albánii bychom měli přehrát," dodal Vlasák.

Turnaj 2. kola kvalifikace MS volejbalistek, skupina F v Gabrovu:
Česko - Rumunsko 3:1 (23, 22, -21, 22)
Rozhodčí: Lukin (Rus.), Pobornikov (Bul.). Čas: 102 min. Diváci: 100.
Sestava ČR: Havlíčková, Kučerová, Bucková, Mühlsteinová, Havelková, Plchotová, libero Tomanová - Adlerová, Vlásková, Jášová.

Reklama

Související témata: