Hlavní obsah

Bronzové medaile v extralize získali házenkáři Dukly Praha

PRAHA

Házenkáři Dukly Praha získali v extralize bronzové medaile. Třetí místo si dnes zajistili domácím vítězstvím 26:24 nad Lovosicemi, které tak v sérii nedokázaly vyhrát ani jeden zápas.

Článek

V průběhu první půle Dukla odskočila až na pět branek, ale do poločasu nechala soupeře přiblížit. Po změně stran Lovosice i bez distancovaného Davida Kylíška a zraněného Kratochvíla dál držely krok, dokonce vyrovnaly na 23:23. Pražané definitivně strhli výhru na svou stranu až v samém závěru, kdy prokázali pevnější nervy a větší zkušenost.

Trenér Dukly Pavel Pauza konstatoval, že v hráčích ještě přežívalo zklamání ze semifinálového vyřazení. "Bylo to pro ně psychicky náročné, ale jsme samozřejmě rádi, že se nám podařilo získat bronzové medaile. V závěru rozhodl brankář Petržala, který nás držel po celou sérii. Ten měl motivaci i pro zápasy o třetí místo, čehož si velice cením," prohlásil Pauza.

Lovosický kouč Vojtěch Srba litoval velkého množství hrubých chyb. "Hlavně v prvním poločase, kde nám chybělo více taktického myšlení. Do kabin jsme ale dokázali jít s přijatelným výsledkem, v závěru se nám podařilo vyrovnat, ale pak jsme neproměnili dvě brankové příležitosti a Dukla větší zkušeností získala vítězství na svoji stranu," poznamenal Srba.

Utkání o 3. místo v extralize házenkářů:
Dukla Praha - Lovosice 26:24 (15:12)
Nejvíce branek: Stehlík 7, Kotrč 6 - Měchýř 5, Vaněk a Jelínek po 4, Brecko 4/2. Rozhodčí: Pešek, Pavlát. Sedmimetrové hody: 1/1 - 2/2. Vyloučení: 1:2. Diváci: 200. Konečný stav série: 3:0.

Reklama

Související témata: