Hlavní obsah

Nymburským basketbalistům chybí jedna výhra do finále

PROSTĚJOV

Nymburští basketbalisté vedou v semifinále play-off první ligy nad Prostějovem 2:0. Jediná výhra jim tak chybí k postupu do finále, v kterém by hráli už posedmé za sebou. Druhý zápas v Prostějově ve středu skončil vítězstvím hostujících Středočechů 81:69, třetí utkání je na programu v sobotu v Nymburku.

Článek

Favorizovaní hosté sice zápasu od počátku kralovali, ale zabrzdila je nepovedená třetí čtvrtina, v níž soupeř téměř vymazal jejich patnáctibodový náskok. "Ve třetí čtvrtině jsme hráli špatně v obraně a Prostějovu se podařilo snížit na dva body. V té chvíli nás podrželi zkušení hráči jako Sokolovský, Tomaszek a další. Hráli dobře především v obraně. Nejsem spokojený s hrou, ale s vítězstvím," poznamenal nymburský kouč Muli Kacurin.

Domácí trenér Peter Bálint poděkoval hráčům, že utkání nevzdali. "V prvním poločase jsme nehráli úplně dobře v obraně. Vstup do druhého poločasu byl lepší a snížili jsme na rozdíl dvou bodů. Utkání jsme odehráli naplno až do konce a podařilo se nám soupeře potrápit. Divákům jsme snad dokázali, že umíme hrát dobrý basketbal," konstatoval Bálint.

Semifinále play-off první basketbalové ligy mužů - 2. zápas:
Prostějov - Nymburk 69:81 (17:24, 35:50, 59:62)
Nejvíce bodů: Miller 24, Skibniewski 18, Beechum 13 - Lee 19, Sokolovský 16, Schilb 13. Rozhodčí: Dolinek, Paulík, Vrážel. Trestné hody: 18/15 - 14/10. Fauly: 16:18. Trojky: 4:7. Diváci: 1124. Nejlepší hráč: Lee. Stav série: 0:2.

Reklama

Související témata: