Hlavní obsah

Denver postoupil v NBA poprvé od roku 1985 do finále konference

Basketbalisté Denveru si poprvé od roku 1985 zahrají ve finále Západní konference NBA. Nuggets porazili ve středečním pátém duelu série 2. kola play off Dallas 124:110 a postoupili díky vítězství 4:1 na zápasy.

Článek

Soupeřem Denveru v semifinále šampionátu bude lepší ze souboje Los Angeles Lakers - Houston, kde je stav 3:2 pro kalifornský tým.

Denver táhla za postupem dvojice Chauncey Billups, Carmelo Anthony, jež se postarala o 58 nastřílených bodů. Strůjcem triumfu byl především autor 28 bodů Billups, jenž přidal 12 asistencí a po dlouholetém působení v Detroitu si zahraje finále konference už posedmé za sebou.

"Je to šéf. Když sem přišel, přinesl potřebný přístup k zápasům a také smysl pro defenzivu," chválil Anthony rozehrávače Billupse. Dvaatřicetiletý vítěz NBA z roku 2004 se vrátil do svého rodného města hned na začátku sezony v rámci výměny hvězd za kanonýra Allena Iversona a Nuggets se trejd vyplatil.

Tým z Colorada zářil už v základní části, v níž vyrovnal klubový rekord 54 výhrami, a ve spanilé jízdě pokračuje i v play off. Silnou zbraní je pro Denver domácí hala Pepsi Center, v níž mužstvo neprohrálo od 9. března už 16 zápasů.

"Jsme hodně nebezpeční," varoval příštího soupeře Billups. "Ale ještě jsme stále na cestě. Chceme dosáhnout stále větších a větších věcí a snad zůstaneme úspěšní," dodal.

V závěrečném duelu série Dallas stále dotahoval a nedostal šanci na zvrat. Nejvíce se přiblížil ve čtvrté čtvrtině na rozdíl šesti bodů, ale ani celkových 32 bodů a 10 doskoků hvězdného Němce Dirka Nowitzkého už týmu Mavericks prodloužit sezonu nepomohlo.

2. kolo play off NBA:
Západní konference - 5. zápas:
Denver - Dallas 124:110 (konečný stav série 4:1).

Reklama

Související témata: