Hlavní obsah

Volejbalisté zdolali na úvod přípravy Čínu

Čeští volejbalisté zahájili přípravu na kvalifikaci o postup na mistrovstvím světa vítězně. V Teplicích ve čtvrtek zdolali Čínu hladce 3:0 a výrazně si zvedli sebevědomí před dalšími dvěma duely proti témuž soupeři. Čínští čtvrtfinalisté olympijských her přijeli do Teplic se zpola obměněným kádrem, přesto podali slabý výkon a od koncovky prvního setu nestačili.

Článek

Češi vstoupili do zápasu mizerně a rychle prohrávali o tři body. Dovolovali soupeři snadno smečovat do odkrytého kurtu, zatímco sami se na body hodně nadřeli. Pak ale především Popelkův servis výrazně přitvrdil a Číňané začali mít problémy. Češi rychle otočili na 15:14 a set v pohodě získali pro sebe.

Zbylé dva sety byly ještě klidnější záležitostí. Češi dobrým servisem soupeře stále drželi pod tlakem a až v koncovce třetí sady připustili menší komplikace v podobě snížení na jediný bod, vše ale vyřešila další dávka prudkých podání. "Nebylo to nijak kvalitní utkání, ale stále si na sebe zvykáme a stejné je to i s novými míči, s kterými většina z nás hraje teprve dva týdny," přiznal blokař Jakub Veselý.

Žádné zvláštní nadšení nevyzařovalo ani z trenéra Zdeňka Haníka. "Nezačali jsme dobře a pomohlo nám až výrazné zlepšení na podání, získali jsme sebevědomí. A to platí i o celém zápase, který by nám mohl pomoct do zbytku 'čínské' série i do kvalifikace," řekl Haník ČTK. V utkání se neobjevil nahrávač Lukáš Ticháček, který se k týmu přidal až v den zápasu, a místo něj se v sestavě objevil Ondřej Boula. "Rozhodli jsme se ho zkusit, je rvavější," dodal Haník.

Češi se s Číňany střetnou i v pátek v hale pražské Slavie, třetí duel je čeká za zavřenými dveřmi v sobotu v Nymburce. Od 27. května budou bojovat o postup na mistrovství světa v kvalifikační skupině, hrané v Liberci.

Česko - Čína 3:0 (19, 22, 22)
Rozhodčí: Záhorcová, Fink (oba ČR). Čas: 82 min. Diváci: 400.
Sestava ČR: Popelka, Boula, Hudeček, Veselý, Král, Konečný, libero Kryštof - Hýský, Staněk

Reklama

Související témata: