Hlavní obsah

Orlando i Houston vyrovnaly série v NBA, rozhodnou sedmé zápasy

NEW YORK

Basketbalisté Orlanda i Houstonu dokázali v šestých zápasech sérií 2. kola play off NBA využít domácího prostředí a vynutili si rozhodující sedmé duely. Orlando zvítězilo nad obhájci titulu z Bostonu 83:75, Houston si ve čtvrtek poradil s nejlepším týmem Západní konference Los Angeles Lakers po výsledku 95:80.

Článek

Ústřední postavou Orlanda byl Dwight Howard, jenž zaznamenal 23 bodů a 22 doskoků. Domácí už ve třetí čtvrtině prohrávali o deset bodů, poté se ale Bostonu přestala dařit střelba především z větší vzdálenosti a Orlando ještě stihlo duel otočit.

"V ofenzivě jsme se opravdu trápili. Ale pořád jsem dozadu hráli dost dobře na to, abychom mohli vyhrát. Nesmíme ale ztrácet tolik míčů," posteskl si bostonský Paul Pierce, autor 17 bodů.

Jeho tým už má v nohách sedmizápasovou sérii proti Chicagu, nyní hráče čeká stejná situace proti Orlandu. "Vzal bych si týden na odpočinek, jako to mají v Super Bowlu. To by bylo skvělé, ale bohužel se tak nestane," žertoval před dvoudenním volnem kouč Celtics Doc Rivers.

Především skvělým začátkem utkání si dokázali hráči Houstonu vynutit sedmý zápas proti Lakers. Domácí vedli brzy 17:1 a šestnáctibodový náskok si udrželi až do poločasu. Hostům nebylo nic platných 32 bodů Kobeho Bryanta.

Houstonu se v sérii nedávalo příliš šancí především poté, co skončila sezona pro zraněného Jao Minga. "Pořád nemáme žádnou šanci. Ale i tak budeme hrát," dodal s úsměvem na tváři nejlepší střelec Rockets Aaron Brooks.

2. kolo play off NBA:
Východní konference - 6. zápas:
Orlando - Boston 83:75 (stav série 3:3).
Západní konference - 6. zápas:
Houston - LA Lakers 95:80 (stav série 3:3).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články