Hlavní obsah

Basketbalisty Pardubic povede trenér Slowiak

PARDUBICE

Novým trenérem basketbalistů Pardubic se stal Jan Slowiak, který naposledy vedl Liberec. Nahradí srbského kouče Slobodana Nikoliče, s nímž vedení východočeského klubu po nevydařené sezóně neprodloužilo smlouvu.

Článek

Slowiak má za sebou úspěšnou trenérskou kariéru v USK Praha a zejména v Liberci. S tamním týmem nejprve postoupil z druhé ligy a následně ho v NBL dokázal posunout i do play-off. V Pardubicích podepsal smlouvu na dva roky.

Generální manažer klubu Pavel Stara poznamenal, že Slowiak je velmi pracovitým a koncepčním trenérem, který má zkušenosti i s mládežnickým basketbalem. "Jeho postup do Mattoni NBL a následná práce i výsledky s Libercem to jenom potvrzují," uvedl dnes Stara v tiskové zprávě.

"Pardubice jsou klub, který se netají ambicemi se posunout do české špičky. Na druhou stranu mají i vynikající mládežnické zázemí," prohlásil Slowiak.

Ambiciózní pardubický celek po loňském čtvrtém místě nepostoupil v této seóně do play-off, což se mu naposledy stalo v roce 2005. Nikoličovi se alespoň podařilo s mužstvem obhájit bronz v Českém poháru.

Jméno Slowiakova asistenta není zatím známo, vybrán bude do poloviny června. Přípravu na novou ligovou sezónu zahájí pardubičtí basketbalisté na začátku srpna.

Reklama

Související témata: