Hlavní obsah

Plážoví volejbalisté Bíza s Rotreklem byli v Římě devátí

Plážoví volejbalisté Michal Bíza a Pavel Rotrekl navázali na turnaji Světového okruhu v Římě na umístění v první desítce, jehož dosáhli před dvěma týdny sedmou příčkou v Šanghaji. Český pár v italské metropoli došel do čtvrtého kola oprav a obsadil devátou pozici.

Foto: United sport partners

Plážový volejbalista Michal Bíza

Článek

Bíza s Rotreklem se do hlavní soutěže probojovali z kvalifikace a prohráli hned v prvním kole s polskou dvojicí Fijalek, Prudel. V opravách se jim však dařilo a došli v nich až do 4. kola, kde pro ně turnaj skončil po porážce 0:2 s pátým nasazeným německým párem Klemperer, Koreng.

Češi dosáhli na umístění v desítce i přesto, že Bízu trápila v průběhu celého turnaje bolavá záda. "Je to ještě pozůstatek větrného počasí na posledním turnaji v Číně. Před odjezdem do Říma jsem sice v Praze absolvoval sérii masáží a rehabilitaci, ale úplně v pořádku moje záda nebyla. Bál jsem se, aby mi v nich neruplo," uvedl Bíza v tiskové zprávě.

Za deváté místo získali Bíza s Rotreklem 240 bodů do žebříčku, finanční prémii 6000 dolarů a přiblížili se tomu, aby nemuseli na turnajích Světového okruhu hrát kvalifikaci. "Definitivně se potvrdila naše účast na mistrovství světa ve Stavangeru a vypadá to, že bychom mohli být už v Polsku přímo v hlavní soutěži," uvedl k dalšímu turnaji v Myslowicích trenér Michal Palinek.

Na německých soupeřích ztroskotal také druhý nejlepší český pár v Římě Přemysl Kubala s Petrem Benešem, kteří podlehli ve 3. kole oprav dvojici Erdmann, Windscheif a skončili třináctí.

Jaroslav Pavlas a Miroslav Svoboda nestačili v prvním kole oprav na Bízu s Rotreklem a byli klasifikováni na 25. pozici, z kvalifikace nepostoupili David Kufa s Jindřichem Weissem.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu mužů v Římě:
Opravy - 2. kolo:
Bíza, Rotrekl (16-ČR) - Gabathuler, Wenger (18-Švýc.) 2:0 (16, 16), Kubala, P. Beneš (31-ČR) - Fijalek, Prudel (17-Pol.) 2:0 (19, 19).
3. kolo:
Bíza, Rotrekl - E. Boersma, Paulides (24-Niz.) 2:0 (15, 11), Erdmann, Windscheif (8-Něm.) - Kubala, P. Beneš 2:1 (-20, 23, 13).
4. kolo:
Klemperer, Koreng (5-Něm.) - Bíza, Rotrekl 2:0 (16, 24).

Reklama

Související témata: