Hlavní obsah

Volejbalisté i podruhé v přípravě porazili Čínu 3:0

PRAHA

Čeští volejbalisté zvítězili v přípravě na kvalifikaci mistrovství světa nad omlazeným výběrem Číny i podruhé 3:0. Svěřenci trenéra Zdeňka Haníka dnes v hale pražské Slavie zopakovali čtvrteční výsledek z Teplic, třetí vzájemné utkání je na programu v sobotu za zavřenými dveřmi v Nymburku.

Článek

Podobně jako ve čtvrtek přitom začal lépe asijský tým, který v prvním setu vedl až o pět bodů, dlouhou koncovku však zvládli Češi. Ti už pak nepustili otěže zápasu z rukou.

Haník byl spokojen, že soupeř donutil jeho výběr k maximálnímu výkonu. "Jakmile by to tak nebylo, oni by vystrčili růžky a začali by hrát rychle. Dneska se nám nedařil servis, ale zase jsme se zlepšili v poli," řekl reprezentační trenér.

Nahrávač Lukáš Ticháček nastoupil za národní mužstvo poprvé po zisku dalšího německého titulu s Friedrichshafenem. "Výsledek byl jednoznačný, ale ta hra, co předvádíme, ještě není úplně košer. Musíme se zase po těch pár měsících oťukat, vyhovět si. Co mě ale mrzí, jsou individuální chyby, nedali jsme hlavně spoustu podání," poznamenal Ticháček.

Přípravné utkání volejbalistů v Praze:
Česko - Čína 3:0 (29, 17, 22)
Rozhodčí: Činátl, Rychlík. Čas: 75 min. Diváci: 500.
Sestava ČR: Ticháček, Štokr, Veselý, Staněk, Hýský, Hudeček, libero: Kryštof - Konečný, Král, Boula.

Reklama

Související témata: