Hlavní obsah

Předsedou Českého volejbalového svazu zůstal Lébl

PRAHA

Český volejbalový svaz (ČVS) povede i v dalších čtyřech letech Antonín Lébl. Předsednický post obhájil na nedělní konferenci v Praze, na níž dosavadního místopředsedu Františka Kopeckého porazil v tajných volbách těsným poměrem hlasů 27:25.

Článek

Lébl byl před konferencí jediným oficiálním kandidátem na nejvyšší svazovou funkci. Kandidaturu Kopeckého totiž výbor z formálních důvodů neuznal.

Kopeckého nicméně navrhli do voleb přímo delegáti na dnešním jednání. V tajném hlasování 52 členů nového výboru však bývalý senátor za ODS dostal o dva hlasy méně než Lébl.

Jednalo se téměř osm hodin. "Byl to maraton, něco takového jsem ještě nezažil. Proti minulým konferencím bylo daleko víc diskutujících i kritiků," řekl generální sekretář svazu Jan Žižka. "Obě strany se snažily argumentovat momentálním stavem, hodně se mluvilo o podpoře mládeže, financích a systému soutěží," dodal.

Léblovi oponenti často kritizují staronového předsedu ČVS zejména za autoritativní způsob řízení svazu a neprůhledné účetnictví. Naopak jeho zastánci oceňují například to, že pro Prahu získal letošní Final Four Ligy mistrů a pro Česko spolupořadatelství mužského ME v roce 2011.

Reklama