Hlavní obsah

České volejbalistky prohrály v kvalifikaci MS s Bulharskem 1:3

České volejbalistky zakončily turnaj druhého kola kvalifikace mistrovství světa v bulharském Gabrovu prohrou 1:3 s domácí reprezentací, která tak vyhrála skupinu bez porážky. Oba soupeři měli už před nedělním zápasem jistou účast v závěrečné fázi kvalifikace, z třetího místa postoupilo Rumunsko.

Článek

Svěřenkyně trenérky Táni Krempaské budou v červenci bojovat o start na MS 2010 ve skupině v Itálii, kde vedle domácích volejbalistek narazí na Bělorusko a znovu na Bulharsko. Na šampionát do Japonska postoupí z této čtveřice dva celky.

Český tým opět nastoupil bez blokařky Kateřiny Buckové a smečařky Moniky Kučerové, které jsou zraněné. "Na neutrální půdě se Bulharky určitě porazit dají. My jsme nehráli v nejsilnější sestavě, jednak kvůli těm zraněním, jednak jsme tady nemohli využít Matuszkovou a Šenkovou," řekl vedoucí družstva Oldřich Vlasák.

V druhé sadě byl scénář opačný, ještě delší koncovku tentokrát vyhrály Češky. Jejich obranu trápila především Janevová, která se celkem postarala o čtyři přímé body z podání, na druhé straně se v útoku tradičně prosazovala univerzálka Havlíčková.

Do třetího dějství vyměnila trenérka Krempaská nahrávačky, na dvorec místo Mühlsteinové přišla Jelínková, ale český tým k výhře nedovedla. Znovu ale rozhodl až závěr, zatímco ve čtvrtém setu si domácí celek vypracoval větší náskok hned v úvodu.

Vlasák litoval množství nevynucených chyb, zejména na podání. "Servis jsme měli výrazně horší. Pokud bych měl někoho vyzvednout, tak stabilně Tomanovou na liberu a v prvních třech setech Havlíčkovou, pak už jí ale docházely síly. Ve čtvrtém setu pak zahrála dobře Havelková, ale to už nestačilo," dodal Vlasák.

Turnaj 2. kola kvalifikace mistrovství světa volejbalistek v Gabrovu:
Bulharsko - Česko 3:1 (24, -26, 22, 20)
Rozhodčí: Lukin (Rus.), Kondakov (Ukr.). Čas: 104 min. Diváci: 1000.
Sestava ČR: Adlerová, Havlíčková, Kallistová, Havelková, Mühlsteinová, Plchotová, libero Tomanová - Jášová, Jelínková, Vlásková.
Konečná tabulka:
1.Bulharsko44012:28
2.Česko43110:47
3.Rumunsko4228:66
4.Albánie4133:105
5.Moldavsko4041:124

Reklama

Související témata: