Hlavní obsah

České basketbalistky odletěly k přípravným zápasům do Turecka

BRNO

K dvěma zápasům do Turecka odletěla v pondělí po poledni dvanáctka basketbalových reprezentantek pod vedením kouče Milana Veverky. Přípravné duely se odehrají v Istanbulu v úterý a ve středu a budou po třech soubojích s Maďarskem v Luhačovicích nominační prověrkou basketbalistek před červnovým mistrovstvím Evropy v Lotyšsku.

Článek

Podle aktuálního žebříčku mezinárodní federace FIBA by měly být české hráčky favoritkami: patří jim sedmé místo, zatímco Turecko je až na 32. příčce. Ovšem v sestavě českého týmu chybějí kvůli zraněním a odpočinku opory Hana Horáková a Ivana Večeřová, s aktivní činností skončila Michaela Ferančíková, zranění vyřadilo také například Terezu Peckovou a Michalu Hartigovou.

"Musíme vycházet ze současného stavu. Myslím si, že i tento kádr má svou kvalitu. Nyní nám oba zápasy poslouží k sehrání a zažití nacvičených signálů," uvedl před odletem Veverka.

Ve vybrané dvanáctce jsou Markéta Bednářová, Irena Borecká, Kateřina Elhotová, Alena Hanušová, Petra Kulichová, Petra Maňáková, Martina Rejchová, Hana Šnajdrová, Michaela Uhrová, Jana Veselá, Eva Vítečková a Kateřina Zohnová.

Z Turecka se české basketbalistky vrátí ve čtvrtek. V příštím týdnu je čekají v pondělí a v úterý v Brně dva přípravné zápasy s Austrálií a od 29. května turnaj ve Francii, kde budou vedle domácího týmu jejich dalšími soupeři Austrálie a Maďarsko.

Reklama