Hlavní obsah

Srbští basketbalisté titul neobhájí

Basketbalisté Srbska a Černé Hory vypadli na mistrovství Evropy ve Švédsku už ve čtvrtfinále po prohře s Litvou. Dalším postupujícím do semifinále se stala Francie, která ve stockholmské hale Globen porazila Rusko.

Foto: ČTK/EPA

I přes výborný výkon opory z NBA Andreje Kirilenka (uprostřed), podlehli ruští basketbalisté Francii

Článek

Jako první si postup do semifinále mistrovství Evropy zajistili basketbalisté Francie. Ve stockholmské hale Globen porazili Rusko 76:69. Francouzský tým se mohl spolehnout na hvězdu vítězů NBA San Antonia Tonyho Parkera. Pouhých 186 centimetrů vysoký rozehrávač nastřílel čtrnáctinásobným evropským šampionům 18 bodů. Nejlepší střelec Ruska, Andrej Kirilenko z Utahu Jazz, výsledek nezvrátil ani svými 22 body.

Dalším postupujícím se stala Litva, která ve druhém čtvrtfinálovém duelu porazila obhájce evropského titulu, basketbalisty Srbska a Černé Hory. Nejlépe střílející tým celého šampionátu vyhrál poměrem 98:82. Hlavní oporou týmu byl Ramunskas Siskauskas, který si připsal 27 bodů. Litva se o postup do finále utká v sobotním semifinále s Francií.

Zbývající dva čtvrtfinálové zápasy jsou na programu ve čtvrtek. O postup se utkají Španělsko s Izraelem a Řecko s Itálií.

Výsledky čtvrtfinále:
Litva - Srbsko a Černá Hora 98:82 (57:43).
Francie - Rusko 76:69 (42:39)

Reklama

Související témata: