Hlavní obsah

Bryant pomohl Lakers 40 body k první výhře nad Denverem

LOS ANGELES

Basketbalisté Los Angeles Lakers porazili v prvním finálovém duelu Západní konference Denver 105:103, ačkoli většinu zápasu dotahovali. Strůjcem vítězství loňských poražených finalistů NBA byl kanonýr Kobe Bryant, jenž nastřílel 40 bodů, z toho 18 ve čtvrté čtvrtině.

Článek

Lakers nastoupili k úvodnímu duelu série dva dny po sedmém utkání druhého kola play off proti Houstonu a únava na nich byla znát. Ještě sedm minut před koncem prohrávali na domácí palubovce o sedm bodů, v rozhodujících momentech je však podržel Bryant, jenž v poslední půlminutě proměnil šest trestných hodů za sebou.

Třicetiletý kanonýr poslal v dramatickém závěru přesně 10 sekund před koncem čtyřmi šestkami ze čtyř pokusů Lakers do vedení 103:99. Denver poté udržel ve hře Chauncey Billups trojkovým pokusem, nicméně z následného úmyslného faulu na Bryanta rezultovaly necelých šest sekund před sirénou další dva body pro Lakers.

Poslední doskok zápasu si připsal hrdina zápasu

O zvrat se ještě pokusil hostující J.R. Smith, jenž 3,2 vteřiny před koncem proměnil jeden trestný hod a druhý schválně minul, ale o poslední doskok zápasu se postaral symbolicky Bryant a sebral Nuggets šanci na prodloužení.

"Dobré, důležité vítězství. Měli jsme docela pomalý start, nenastoupili jsme do zápasu s potřebnou energií. Kluci byli unavení, ale byl to pro nás dobrý test," uvedl Bryant k zápasovému zatížení.

Denver, jenž postoupil do konferenčního finále po 24 letech, naopak čekal na začátek série šest dnů po vítězství 4:1 na zápasy nad Dallasem. Navzdory 39 bodům Carmela Anthonyho a vedení 89:82 necelých sedm minut před koncem však tým z Colorada na své suverénní představení proti Mavericks nenavázal.

"Pro výhru jsme neudělali dost. V basketbalovém play-off nejsou žádná morální vítězství. Příštích 48 hodin bude krušných," poznamenal kouč Denveru George Karl k čekání na druhý zápas série.

Finále Východní konference Cleveland - Orlando začíná ve středu.

Semifinále play-off NBA:
Západní konference - 1. zápas:
Los Angeles Lakers - Denver 105:103.

Reklama

Související témata: