Hlavní obsah

Basketbalisté Nymburka mají první výhru, po smršti v úvodu ale měli obavy

NYMBURK

Po útočné smršti v úvodní čtvrtině měli basketbalisté Nymburka téměř dvacetibodový náskok, nakonec se ale o první výhru ve finále ligového play off s Novým Jičínem obávali. Rapidní zlepšení hostů zamotalo v pátek večer řešení tajenky duelu, mistr však vykročil vítězně za šestým triumfem v řadě.

Článek

„Ze začátku náš tým dokázal dostat soupeře pod tlak a sehrál excelentně první čtvrtinu, jenže při vysokém vedení si počínal trochu lehkovážně a měl moc ztrát,“ řekl trenér Muli Katzurin, jehož hráči v bouřlivé atmosféře zaplněné haly vedli v 7. minutě už 17:2 zásluhou výtečně fungující obrany a smrtícího rychlého protiútoku.

„Děsná škoda toho začátku. Bylo to hodně o naší hlavě, měli jsme pomalý návrat pod vlastní koš a v útoku nesmyslně dlouho drželi míč,“ uznal kapitán hostů Davida Hájek, který zažil všech pět finálových bitev svého týmu s úřadujícím mistrem. Nový Jičín při nich na nymburské palubovce nikdy neuspěl a nedokázal to ani včera, byť důraznější hrou začal od druhého dějství snižovat.

„Po tom strašném rozjezdu jsme začali proměňovat střelecké pozice, možná i domácí trochu polevili,“ tvrdil kouč hostů Zbyněk Choleva, jehož tým díky šesti trojkám i lepšímu doskoku korigoval až na stav 58:56 šest minut před koncem. Nymburk však v závěru hrál dobře takticky a vedení v zápase už nepustil. „Musíme se poučit hlavně z toho, co jsme udělali špatně a nenechat si to takhle komplikovat,“ doplnil Katzurin.

Finále play off první basketbalové ligy mužů - 1. zápas:
ČEZ Nymburk - Geofin Nový Jičín 67:64 (26:8, 36:25, 54:41).
Nejvíce bodů: Křemen 15, Schilb a Lee po 12, Sokolovský a Benda po 11 - Reinberger 14, Šarovič 11, Pandula 9, Ubilla a Pospíšil po 8. Diváci: 1040.
Finálová série hraná na 4 vítězství pokračuje v sobotu od 18 h v Nymburce (vysílá ČT 4).

Reklama

Související témata: