Hlavní obsah

Lakers podruhé porazili Denver, Bryant dal 41 bodů

DENVER

Drtivý finiš vynesl basketbalistům Los Angeles Lakers druhé vítězství nad Denverem ve finále Západní konference NBA. Hosté i díky 41 bodům tradiční střelecké opory Kobeho Bryanta vymazali v poslední čtvrtině osmibodovou ztrátu, vyhráli 103:97 a v sérii vedou 2:1.

Článek

V závěrečných 70 sekundách nastřílel Bryant osm z deseti bodů Lakers. Nejprve se prosadil přes bránícího J.R. Smithe a trefil tříbodový pokus, kterým otočil skóre na 96:95 pro losangeleský tým, potom proměnil pět trestných hodů. Hosté vyhráli poslední čtvrtinu 32:18.

Zámořští komentátoři přirovnali Bryantovu trojkovou střelu z předposlední minuty k podobné trefě z dálky, kterou LeBron James z Clevelandu rozhodl v poslední vteřině páteční zápas s Orlandem. Připomněli, že sám Bryant se o Jamesově střele vyjádřil s velkým obdivem a dodal, že skvělí hráči prostě dávají skvělé koše.

"Když hrajete venku, všichni jsou proti vám. A pak proměníte takovouhle střelu a všichni ztichnou. To je úžasný pocit," prohlásil Bryant. "Dávat rozhodující koše, to je pro něj prostě rutina," podotkl obdivně jeho spoluhráč Lamar Odom. "Zase to byl jeho večer, i když to v mnoha směrech nebylo stoprocentní," připomněl trenér vítězů Phil Jackson například 12 neproměněných střel opěvovaného kanonýra.

Anthony se neprosazoval

Nejlepším střelcem Denveru, který po šestnácti vítězstvích doma poprvé od 8. března neuspěl, byl s 21 body Carmelo Anthony. Po úvodní čtvrtině však k dosavadním čtrnácti přidal už jen sedm, jednak kvůli těsné osobní obraně Trevora Arizy, jednak proto, že kvůli šesti faulům nedohrál.

"Dneska nám chyběl lídr útoku. Teď musíme vyhrát v Los Angeles, to je výzva," uvedl trenér Denveru George Karl. Rozhodčí ve vypjatém duelu odpískali celkem pět technických chyb.

Čtvrtý zápas se v Denveru hraje v pondělí.

Semifinále play-off NBA, Západní konference:
Denver - LA Lakers 97:103 (stav série 1:2).

Reklama

Související témata: