Hlavní obsah

James dal 41 bodů, Cleveland však s Orlandem prohrál

ORLANDO

Basketbalisté Orlanda vyhráli ve třetím finále Východní konference nad Clevelandem 99:89 a v sérii se ujali vedení 2:1 na zápasy. Hostům nepomohl ani další skvělý výkon LeBrona Jamese, který nastřílel 41 bodů.

Článek

Zatímco předchozí dva zápasy v Clevelandu přinesly dramatický závěr do posledních vteřin, úvodní duel na hřišti Orlanda se vyznačoval především tvrdou hrou. V utkání se vyfaulovali domácí Dwight Howard a hostující Zydrunas Ilgauskas s Andersonem Varejaem.

Rozhodčí odpískali celkem 58 osobních chyb, nechali zahrát 86 trestných hodů a několikrát museli hasit strkanice mezi hráči. Mo Williams z Clevelandu si musel navíc po jednom z mnoha úderů loktem nechat čtyřmi stehy zašít krvácející ránu nad levým okem.

"Bojovali jsme. Přesně to musíme dělat, bojovat až do konce. Nesmíme se na nic ohlížet - ani na rozhodčí," řekl Howard, který k výhře Orlanda přispěl 24 body, přičemž 14 jich nasbíral díky proměněným trestným hodům.

James, který rozhodl předchozí zápas trojkou v poslední vteřině, sice byl s 41 body nejlepším hráčem zápasu, nikdo ze spoluhráčů ho však nepodpořil. Williams nasbíral 15 a Delonte West přidal 12 bodů.

Semifinále play-off NBA:
Východní konference - 3. zápas:
Orlando - Cleveland 99:89 (stav série 2:1).
Nejvíce bodů: Howard 24 - James 41, nejvíce doskoků: Torkoglu 10 - Ilgauskas 9, nejvíce asistencí: Torkoglu 7 - James 9.

Reklama

Související témata: