Hlavní obsah

Denver vyrovnal semifinálovou sérii s Lakers

NEW YORK

Basketbalisté Denveru dokázali srovnat semifinálovou sérii play off NBA proti Los Angeles Lakers. Ve čtvrtém duelu zvítězili 120:101 a odčinili předchozí domácí prohru.

Článek

Střelecky se dařilo hráčům Nuggets především v závěrečné čtvrtině, ve které zaznamenali 43 bodů. Lakers celý zápas jen dotahovali, nepomohlo jim ani 34 bodů Kobeho Bryanta a za stavu 2:2 na zápasy se budou muset spolehnout na výhodu domácí palubovky.

Denver tentokrát prokázal sílu celého týmu, neboť právě hráči z lavičky dokázali nahradit nevýrazný výkon trápící se hvězdy Carmela Anthonyho. Ten si navíc poranil kotník a dohrával s obstřiky. J.R. Smith i Chauncey Billups zatížili konto soupeře 24 body, dvouciferného bodového příspěvku dosáhlo i dalších pět domácích basketbalistů.

"Jen jsme ukázali, že máme srdce a můžeme hrát i bez jednoho muže. Letos jsme pro to hodně udělali a vydrželo nám to," pochvaloval si Smith.

Trenér Lakers Phil Jackson si po zápase stěžoval na nesportovní chování rozehrávače Denveru Dahntaye Jonese, který podle něj úmyslně podkopl hvězdu Lakers Kobeho Bryanta. "Od Dahntaye Jonese tam dnes byla nepřijatelná obrana. Podkopnul hráče a hrál nesportovní basketbal. Nebylo to poprvé v této sérii," uvedl Jackson, který upozorňoval především na situaci ze třetí čtvrtiny, kdy Jones srazil Bryanta, který se snažil jít na doskok. Rozhodčí situaci jako faul neposoudil.

Slova svého kouče však Bryant přímo nepodpořil, když se nechtěl pouštět do diskuze, zda ho Jonese brání mimo rámec pravidel. "Bezdůvodně jsem spadl na obličej. Jsem nemotora. Zkrátka mě dobře brání," uvedl na adresu denverského obranného specialisty, který v prvním kole pomohl k postupu dobrou defenzivní prací na hvězdu New Orleans Hornets Chrise Paula. Tehdy si na Jonesovu tvrdou obranu stěžoval rovněž kouč Hornets Byron Scott.

Semifinále play off NBA:
Západní konference - 4. zápas:
Denver - LA Lakers 120:101 (stav série 2:2).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články