Hlavní obsah

Házenkář Šuma se vrací po osmnácti letech do Lovosic

Josef PešoutPrávo

Házenkářské Lovosice hlásí velký letní přestup. Do čtvrtého celku letošního ročníku mužské extraligy se vrací odchovanec zdejšího klubu, 38letý Vladimír Šuma. A to po dlouhých osmnácti letech. Bývalý reprezentant Šuma, který má na svém kontě na 140 zápasů v národním týmu, přichází z Německa, kde působil nepřetržitě čtrnáct sezón.

Článek

„Vzpomínám si, že v roce 1991 odcházel z Lovosic do pražské Dukly jako velký talent. Hlavní část kariéry ale strávil v zemi našich západních sousedů. Hrál za Hagen, Solingen, Melsungen a naposledy Coburg. Byli jsme v kontaktu a jednání nakonec padla na úrodnou půdu. Plácli jsme si,“ říká k Šumově příchodu prezident lovosického klubu Václav Kubíček.

Šuma by se měl stát velkou oporou severočeského týmu a možná i hvězdou extraligy. „Počítáme s tím, že bude přínosem hlavně pro mladé hráče. A přál bych si, aby se prosadil i v rámci celé soutěže. V minulých letech nás nic k posilování kádru nenutilo, protože jsme měli vlastních hráčů dost. Teď nám ale několik kluků odchází a museli jsme na to reagovat,“ zdůraznil klubový šéf. „Pokud chceme pomýšlet znovu na první čtveřici tabulky, musíme mít odpovídající kádr. A tak pro to děláme v rámci finančních možnosti maximum,“ vysvětlil Kubíček.

Kromě Šumy, který se k týmu připojí počátkem července, přicházejí z německé Pirny 31letí Miloslav Krahulík a David Kalous. Krahulík je rovněž lovosickým odchovancem, působil i ve Frýdku-Místku a slovenské Považské Bystrici. Kalous pochází z Frýdku-Místku. „Nejdřív jsme usilovali jen o Krahulíka, ale pak jsme oslovili oba. A vyšlo to,“ pokyvuje hlavou prezident klubu. Dalšími novými hráči jsou 26letý brankář Milan Volák, naposledy hrající za německý Zwöniz, a 28letý Kamil Sochor, který se po dvou letech vrací z Loun.

Lovosice ale zaznamenávají i odchody. Trojice borců jde do Německa. Do Pirny míří 26letý brankář Luděk Kylíšek. Jeho o dva roky mladší bratr David Kylíšek putuje do Glauchau. Do nižší německé soutěže míří i 31letý Radim Vaněk. „Ani s jedním z nich jsme se nedomluvili na prodloužení smlouvy. Nechtěli naši další nabídku akceptovat s tím, že to zkusí v zahraničí,“ glosoval ztráty Kubíček. Klub opouští i Makedonec Petar Kogoj, který neodváděl očekávané výkony a Lovosičtí už o něj neměli zájem.

Reklama

Související témata: