Hlavní obsah

Howard přiblížil Orlando na dosah finále NBA

ORLANDO

Basketbalisty Orlanda dělí jediná výhra od účasti ve finále play-off zámořské NBA. Ve čtvrtém utkání konferenčního finále doma porazili Cleveland 116:114 po prodloužení a v sérii vedou už 3:1 na zápasy. Hlavní zásluhu na výhře Magic měl pivot Dwight Howard, který nastřílel 27 bodů, z toho deset v klíčovém prodloužení.

Článek

"Nesnáším prohry, zvlášť na vlastním hřišti. Proto jsem nechtěl prodloužení ztratit. Spoluhráči mě vždy našli v dobré pozici a já mohl skórovat," zhodnotil svůj výkon v prodloužení Howard, který v nastaveném čase skóroval čtyřikrát z bezprostřední blízkosti.

Clevelandu ani tentokrát nestačil další skvělý výkon hvězdného LeBrona Jamese, který potřetí v sérii překonal čtyřicetibodovou hranici. Nastřílel 44 bodů včetně koše, kterým v poslední sekundě normální hrací doby zařídil prodloužení, přidal 12 doskoků a sedm asistencí, přesto to k vyrovnání série nevedlo.

Orlandu k výhře vedle Howardovy dominance v prodloužení pomohl i klubový rekord v play off v podobě 17 přesných trojek, z toho 11 v druhé půli. Magic jsou nyní blízko k první účasti ve finále od roku 1995, kdy v jejich dresu hrálo prim duo Shaquille O'Neal, Anfernee Hardaway.

Howardovi asistovali Alston, Lewis a Pietrus

Zatímco James nenašel u spoluhráčů dostatečnou podporu, Howardovi asistovali i Rafer Alston, autor 26 bodů, a sedmnáctibodoví Rashard Lewis a Mickael Pietrus.

"Nyní je čas to ukončit. Musíme mít zabijácký instinkt, pokud chceme vyhrát celou ligu," dodal Howard směrem k pátému zápasu série, který se bude hrát ve čtvrtek v noci v Clevelandu.

Trenér Orlanda Stan Van Gundy ale ještě nepovažuje sérii s vítězem základní části za rozhodnutou. "Když máte na druhé straně borce, jakým je James, tak je konec ještě hodně daleko," upozornil Van Gundy, s čímž souhlasil i Howard. "LeBron vůbec nevypadal unaveně. Je neskutečný, může střílet odkudkoli na hřišti. Baví mě hrát právě proti němu," složil Howard poklonu soupeři.

Semifinále play-off NBA:
Východní konference - 4. zápas:
Orlando - Cleveland 116:114 po prodl. (stav série 3:1).
Nejlepší hráči: Howard 27 bodů, 14 doskoků, 4 asistence, 3 bloky - James 44b., 12 dosk., 7 as., 1 bl.

Reklama