Hlavní obsah

Basketbalisté Bryant a Gasol budou ve finále LM fandit Barceloně

LOS ANGELES

Fotbalistům Barcelony budou ve středečním finále Ligy mistrů s Manchesterem United fandit i basketbalisté Los Angeles Lakers Kobe Bryant a Pau Gasol. Finále z Říma si u televize nenechají ujít, přestože jen pár hodin poté nastoupí k pátému finále Západní konference play-off NBA s Denverem.

Článek

"Byl bych nejšťastnější člověk na zemi, kdyby Barcelona vyhrála," uvedl Španěl Gasol, který se narodil jen kousek od Barcelony a svou hvězdnou basketbalovou kariéru odstartoval právě v katalánském velkoklubu. "Je mi jedno, jak vyhraje, třeba i 6:5 na penalty. Hlavně chci, aby vyhrála Barcelona," dodal jeden z nejlepších evropských basketbalistů současnosti.

Zatímco u Gasola jeho náklonnost k Barceloně není překvapující, u Američana Bryanta se čekat nedala. Lídr Lakers však v mládí strávil delší dobu v Miláně, kde si oblíbil nizozemského fotbalistu Franka Rijkaarda, který se v roce 2003 stal trenérem právě Barcelony. Ta je od té doby nejoblíbenějším týmem Bryanta, který k fotbalu vede i svou dceru.

"Samozřejmě se budu na zápas Barcelony dívat. Je nás v týmu pár, co máme rádi fotbal. Čas si na to najdu, měl by to být skvělý zápas. Nemohu se dočkat. Doufám, že vyhraje Barcelona," svěřil se Bryant. "Nejdřív se kouknu na Barcelonu, pak se začnu soustředit na Denver," doplnil ho Gasol.

Reklama

Související témata: