Hlavní obsah

Čeští volejbalisté se na vítězství nad Černou Horou nadřeli

LIBEREC

Strastiplnou cestu za vítězstvím prošli čeští volejbalisté, kteří v první fázi kvalifikace MS 2010 zdolali za 109 minut na liberecké palubovce ve čtyřech setech Černou Horu.

Článek

„Soupeř, který je neprávem považován za outsidera turnaje, nás dost potrápil, přitom jsme nevypadali vůbec zle. Nakonec rozhodl menší počet chyb v naší hře, tým zejména v útočném projevu uklidnila koncovka druhého setu,“ říkal trenér Zdeněk Haník, jímž vybraná základní sestava Boula, Hudeček, Veselý, Konečný, Popelka, Holubec s liberem Kryštofem v první sadě rychle vedla 12:5, jenže záhy přestaly fungovat české bloky a ani útok neměl přesnost.

„Ze začátku jsme body dělali obranou, jenže útok byl křečovitý a trvalo dlouho, než jsme eliminovali černohorské libero,“ přiznal Haník, jehož svěřenci skoro celé druhé dějství hodně kazili a dotahovali náskok soupeře. Až příchod střídajícího Lukáše Ticháčka v závěru setu přinesl obrat. „Účinně jsme změnili styl, při lepším příjmu vycházel útok středem sítě a tím měli i prostor kluci na kůlech,“ uvažoval nahrávač mistrovského Friedrichshafenu.

Chytnul se také další náhradník Novotný a začalo se dařit Davidu Konečnému. „Věřili jsme si, i když nás soupeř plachtícím podáním uměl hodně zatlačit,“ tvrdil univerzál z Tours, jenž ve zlomové koncovce druhé sady proměnil dvě esa. Národní tým potom získal kompaktnějším pojetím hry navrch a k radosti 700 hodně nahlas fandících diváků proměnil druhý mečbol.

Turnaj 2. kola kvalifikace mistrovství světa volejbalistů - skupina H:
Česko - Černá Hora 3:1 ( -23, 22, 15, 24)
Rozhodčí: Melnik (Ukr.), Di Giacomo (Belg.). Čas: 1:46 hod.
ČR: Boula, Hudeček, Holubec, Konečný, Popelka, Veselý, libero Kryštof - M. Novotný, Ticháček.
Černá Hora: Bojič, Cačič, Majdak, Jurišič, Markovič, Dabovič, libero Kněževič - Culafič, Suljagič, Čuk.
Belgie - Ukrajina 3:0 (19, 23, 20).

Reklama

Související témata: