Hlavní obsah

Lakers se díky poslední čtvrtině přiblížili finále NBA

Basketbalisty Los Angeles Lakers dělí jediná výhra od postupu do finále play off NBA, když v pátém utkání semifinále doma porazili Denver 103:94 a ujali se tak v sérii vedení 3:2 na zápasy. O důležitém vítězství rozhodli v závěrečné čtvrtině, kterou vyhráli o devět bodů stejně jako celé utkání.

Článek

Ze strany Lakers tentokráte šlo především o kolektivní dílo. Kobe Bryant zaznamenal na sebe pouhých 22 bodů, vydatně mu však asistovali Lamar Odom, který dal 19 bodů a doskočil 14 míčů, a také Paul Gasol, autor 14 bodů a deseti doskoků. "Dnes jsem změnil způsob hry. V předchozím průběhu sérii mě dobře bránili, tak jsem chtěl dnes být spíše vábničkou a dělat prostor pro spoluhráče," vysvětlil Bryant, který si připsal i 8 asistencí.

Všichni tři byli rovněž klíčovými postavami Lakers v poslední čtvrtině. Předchozí tři části skončily vždy vyrovnaným skóre, což se v play off stalo teprve počtvrté v historii, ovšem závěrečnou pasáž začali domácí jedenáctibodovou šňůrou. Hosté sice ještě snížili, ale získané manko již nedohnali.

Denveru nepomohlo ani 31 bodů hvězdy Carmela Anthonyho, jemuž však oproti minulému zápasu příliš nepomohli spoluhráči. Další opory Kenyon Martin a Chauncey Billups se na celkovém skóre podíleli každý 12 body.

Lakers tak potvrdili, že se jim v klíčovém pátém utkání daří. Pokud byla série vyrovnaná 2:2, tak jako tomu bylo i tentokráte, ještě nikdy v historii pátý zápas neprohráli a naopak 20 duelů vyhráli. Za posledních 40 let pak neprohráli sérii, ve které se ujali vedení 3:2.

Šestý zápas se hraje v noci z pátku na sobotu v Denveru, kde Lakers ve čtvrtém utkání prohráli o 19 bodů. Denver musí zvítězit, aby sérii poslal zpět do Los Angeles k sedmému rozhodujícímu utkání. "Mají výhodu, ale my to nevzdáme. Teď pojedeme domů, uděláme tam svou práci, a vrátíme se zpět sem na sedmý zápas," uvedl sebevědomě Anthony.

Finále Západní konference NBA:
LA Lakers - Denver 103:94 (25:25, 31:31, 20:20, 27:18)
Nejvíce bodů: Bryant 22, Odom 19, P. Gasol 14 - Anthony 31, Billups a Martin 12.
Nejvíce asistencí: Bryant 8, Ariza a P. Gasol 4 - Billups 5, Anthony a Smith 4.
Nejvíce doskoků: Odom 14, P. Gasol 10, Ariza a Bryant 5 - Andersen a Nene 8, Martin a Kleiza 5.
Stav série: 3:2.

Reklama

Související témata: