Hlavní obsah

Orlando propáslo první šanci postoupit do finále NBA

Basketbalisté Orlanda promeškali první možnost postoupit do finále NBA. Ve čtvrtek prohráli na hřišti Clevelandu 102:112 a soupeř tak snížil stav finále Východní konference na 2:3 na zápasy. Další možnost postoupit budou mít hráči Magic v sobotu na domácí palubovce.

Foto: Aaron Josefczyk, Reuters

Basketbalista Clevelandu LeBron James (s míčem) zakončuje přes Dwighta Howarda z Orlanda ve finále Východní konference NBA.

Článek

"V sobotu musíme hrát stejně a znovu vyhrát, jinak končíme," řekl po zápase LeBron James, který přispěl k vítězství Cavaliers 37 body, 14 doskoky a 12 asistencemi. "Dneska to pro nás byl důležitý zápas. Dali jsme do toho všechno, protože nechceme zklamat fanoušky," dodal držitel ocenění pro nejužitečnějšího hráče ligy.

James byl opět ústřední postavou Clevelandu, v posledních 12 minutách zápasu se střelecky či asistencí podepsal pod 29 z 34 bodů Cavaliers. "Jak všichni viděli, nehráli jsme na krásu. Prostě jsme dali míč Jamesovi a řekli mu: Zařiď to," citovala agentura Reuters trenéra Clevelandu Mika Browna.

"Dneska to bylo prakticky jenom o LeBronovi. Když se dostane pod koš, je to automaticky faul... Musíme ho příště zastavit, nemůžeme ho prostě nechat střílet dvacet trestných hodů za zápas," přidal trenér Orlanda Stan Van Gundy.

Hráči Magic si budou moci zajistit první účast ve finále NBA od roku 1995 v sobotu před vlastními fanoušky. Pokud se však Clevelandu podaří ve zbývajících dvou zápasech zvítězit, stane se teprve devátým týmem v historii soutěže, který by dokázal zvrátit stav série z 1:3 na zápasy a postoupit.

Semifinále play-off NBA:
Východní konference - 5. zápas:
Cleveland - Orlando 112:102 (stav série 2:3)
Nejlepší hráči: Turkoglu 29 bodů, Howard 10 doskoků, Alston 4 asistence, Gortat 2 bloky - James 37 b., 14 dosk., 12 as., Varejao 2 bloky.

Reklama

Související témata: