Hlavní obsah

Házenkář Filip opouští Německo a bude hrát ve Švýcarsku

MANNHEIM

Házenkářský reprezentant Jan Filip ukončil po necelém roce angažmá v bundesligovém německém týmu Rhein-Neckar Löwen a stal se hráčem švýcarského celku Kadetten Schaffhausen.

Článek

Pětatřicetiletý pravý křídelní hráč měl v dosavadním působišti smlouvu ještě na příští rok, od klubu švýcarského vicemistra teď dostal dvouletý kontrakt s opcí. Na stránkách svého dosavadního klubu Filip vysvětlil přestup rodinnými důvody.

"Rodina a házená jsou nejdůležitější věci v mém životě. A v případě tohoto rozhodnutí šlo v první řadě o moji rodinu a s ní spojenou moji budoucnost," řekl.

Filip přišel do týmu "Lvů" teprve v loňském roce po osmiletém úspěšném angažmá v Nordhornu, kde byl dlouholetým kapitánem a s celkovým počtem 1691 gólů byl klubovým rekordmanem. Tehdy také ukončil spolupráci předčasně, protože měl podepsanou smlouvu až do roku 2012.

Na zahraničních angažmá působí Filip už od roku 1997, kdy odešel z Dukly Praha do druholigového Düsseldorfu. Hrál i v italském klubu Pallamano Conversano, než v roce 2000 zamířil do Nordhornu.

Reklama