Hlavní obsah

Házenkářky ve druhém přípravném duelu na Slovensku prohrály

PARTIZÁNSKE

České házenkářské reprezentantky ani na druhý pokus neporazily své slovenské soupeřky. Po pondělní remíze v Prievidzi dnes prohrály v Partizánském 27:32.

Článek

Stejně jako v pondělí se svěřenkyním trenéra Jiřího Tkadlece nevydařil vstup do utkání a prohrávaly 1:5. Na rozdíl od zápasu v Prievidzi ale nedokázaly se soupeřem srovnat krok. Slovensko, pro které byly zápasy přípravou na nadcházející play off o postup na MS s Maďarskem, hrálo v nejsilnější sestavě. Jeho hráčky si po celé utkání udržovaly dostatečný náskok a v poločase vedly 16:12.

Ve druhé půli náskok Slovenska narůstal až na 29:20 ve 49. minutě. Českým házenkářkám se podařilo snížit na 24:29 a pětibrankovým rozdílem ve prospěch Slovenek skončilo i celé utkání. Češkám se nedařila spolupráce s pivotem a křídly, k čemuž se navíc přidaly chyby v obraně.

Slovensko - Česko 32:27 (16:12)
Nejvíce branek Slovenska: Stuparovičová 7, Halásová 5, Janšáková 4.
Sestava a branky Česka: Doláková, Satrapová, Dederlová - Zámorská 6/4, Kysučanová 4/1, Jalůvková 1, Adámková, Crhová 1, Poznarová 1, Růčková, Kutlvašrová 2, Vítková 2, Hrbková 3, Tomečková 5, Budayová 2.
Rozhodčí: Sivák, Dvorský. Sedmimetrové hody: 5/5 - 1/1. Vyloučení: 4:4. ČK: Škožková (SR). Diváci: 400.

Reklama

Související témata: