Hlavní obsah

Bryant dovedl Lakers k přesvědčivé výhře nad Orlandem

LOS ANGELES

Basketbalisté Los Angeles Lakers vstoupili do finálové série play-off NBA proti Orlandu v domácím prostředí přesvědčivou výhrou 100:75. Hvězdou utkání byl Kobe Bryant, který přispěl k úspěchu 40 body, osmi asistencemi a osmi doskočeným míči. Série hraná na čtyři vítězné zápasy pokračuje v pondělí ve 2:00 SELČ opět v Los Angeles.

Foto: ČTK/AP

Hvězda Los Angeles Kobe Bryant se chystá přejít přes Dwighta Howarda z Orlanda ve finále NBA

Článek

Orlando drželo krok s loňskými finalisty jen do poloviny druhé čtvrtiny. V ní ještě vedlo až o pět bodů, ale do poločasu už získali Lakers desetibodový náskok. Po třetí čtvrtině, kterou hráči Los Angeles vyhráli o 14 bodů, bylo definitivně rozhodnuto.

Domácím se skvěle dařila obrana největší hvězdy Orlanda Dwighta Howarda. Často ho zdvojovali až ztrojovali a povolili mu jediný úspěšný střelecký pokus z pole. "V obraně hráli dnes skvěle. V první řadě musíme najít cestu pod koš a hrát tam mnohem efektivněji," zhodnotil duel kouč Magic Stan Van Gundy.

Howard přispěl v sobotu 40 body k překvapivému vyřazení Clevelandu, první finále se mu ale nevyvedlo. Na zádech mu stále "viseli" vysocí pivoti Lakers Andrew Bynum a Pau Gasol. Španělský mistr světa zaznamenal 16 bodů, navíc přidal sedm doskoků a dvě zblokované střely. "Samozřejmě čekáme, že bude příští zápas hrát mnohem agresivněji. Bude to těžké," předvídal další sérii soubojů s orlandským "Supermanem".

Přestože se Lakers zaměřili na těsnou obranu, ani v útoku neměli se svým soupeřem potíže. Největší hvězda Bryant si prakticky dělala, co chtěla. "Měl čich na to najít si vždy ten správný úhel. Hledali jsme ho sice až moc často, ale jemu to nevadilo, byl v pohodě," pochválil jej kouč Phil Jackson.

"Cítím se skvěle. Nejlépe v play off za celou kariéru. Hrozně ten titul chci," dal třicetiletý Bryant najevo, že do boje o svůj čtvrtý prsten pro vítěze NBA půjde na sto procent.

Finále play-off NBA:
Los Angeles Lakers - Orlando 100:75 (22:24, 31:19, 29:15, 18:17)
Trestné hody: 18/15 - 29/21. Fauly: 23:21. Trojky: 3:8. Diváci: 18 997
Nejvíc bodů: Bryant 40, P. Gasol 16, Odom 11, Bynum, D. Fisher a Walton 9 - Pietrus 14, Turkoglu 13, D. Howard 12, R. Lewis 8.
Nejvíc asistencí: Bryant 8, P. Gasol 3, Ariza a Walton 2 - Nelson 4, Turkoglu a D. Howard 2.
Nejvíc doskoků: Odom 14, Bynum 9, P. Gasol a Bryant 8 - D. Howard 15, Gortat 8, R. Lewis 5.
stav série 1:0.

Reklama