Hlavní obsah

VIDEO: Házenkářky použily v boji o ruský titul i svoje pěsti

PRAHA

Pořádně vypjaté bylo nedělní finále házenkářek v ruské lize mezi Dynamem Volgograd a týmem z moskevské oblasti Zvezda Zvenigorod. První dva zápasy každé z mužstev doma prohrálo a o držitelkách mistrovského poháru se muselo rozhodnout ve Volgogradě. Tam domácí hráčky nakročily k rozhodujícímu vítězství, musely ale překonat neuvěřitelně tvrdou hru svých soupeřek.

Článek

Frustrované hráčky Zvezdy už od začátku předváděly nevybíravé fauly a jedna z nich si dokonce vysloužila i červenou kartu. Ani to ale hostující celek nezastavilo před dalšími zákroky zcela mimo hranice fair play a některé dámy neváhaly nekompromisně posílat své šikovně soupeřky k palubovce. Nebylo divu, že v závěru utkání se na hřišti spustila hromadná mela.

Fauly i následnou bitku podle trenéra Volgogradu Levona Akapjana vyvolal kouč Zvezdy i ruské reprezentace Jevgenij Trefilov. "To on může za ty vyprovokované vášně. Ale nechápu, že se k tomu holky Zvezdy nechaly přesvědčit, vždyť v obou týmech hrají reprezentantky, jinak kamarádky," řekl Akapjan v rozhovoru pro list Komsomolskaja pravda.

Utkání se nakonec v normální hrací době ani nedohrálo a mistryněmi Ruska byly po vítězství 31:26 vyhlášeny házenkářky Volgogradu.

Reklama