Hlavní obsah

V turnaji plážových volejbalistů v Brně se představí česká elita

BRNO

Kompletní česká elita plážových volejbalistů se sejde od čtvrtka do neděle ve druhém turnaji pětidílného seriálu Super Kooperativa Cupu mužů i žen, který se uskuteční na Sokolském koupališti na Brněnské přehradě. Nejvýše nasazeným párem budou Michal Bíza s Pavlem Rotreklem a rakouské sestry Doris a Stefanie Schweigerovy, které jsou na osmém místě světového žebříčku.

Foto: Bison&Rose

Český plážový volejbalista Pavel Rotrekl

Článek

Jejich hlavními soupeřkami budou nasazené dvojky Tereza Petrová a Hana Klapalová, které se v úvodu sezony blýskly několika dobrými výsledky v turnajích Světového okruhu. "Pro nás bude vrcholem sezóny mistrovství světa v Norsku na přelomu června a července. Před ním si vyzkoušíme formu právě v Brně a na Evropském okruhu v Berlíně," uvedla na středeční tiskové konferenci Klapalová. Nejlepší český pár se v domácích turnajích představí ještě jednou opět v Brně na srpnovém mistrovství České republiky.

Vedle Bízy s Rotreklem patří mezi muži do okruhu hlavních favoritů ještě Přemysl Kubala s Petrem Benešem, Martin Tichý s Janem Dumkem a ozdobou turnaje budou s divokou kartou startující Josef Beneš s Martinem Léblem.

Ženské finále je na programu v sobotu od 14:00, finále mužů ve stejný čas v neděli.

Reklama

Související témata: