Hlavní obsah

Basketbalistky USK Praha mají tři nové posily

Sestavu úřadujících basketbalových mistryň ZVVZ USK Praha posílí trio zahraničních hráček. Vedení klubu podepsalo smlouvy s pětadvacetiletou lotyšskou pivotkou Zane Tamaneovou, s o dva roky starší Cathrine Kraayeveldovou z USA a z Nitry přichází česká reprezentantka Edita Šujanová.

Článek

Příchod nových hráček do USK, který letos sesadil po třinácti letech z trůnu brněnské basketbalistky, oznámil na internetových stránkách klubu manažer Marek Kučera.

Dvoumetrová Tamaneová, která bude ve čtvrtek v lotyšské sestavě soupeřkou českých basketbalistek na mistrovství Evropy, naposledy působila v ruském Orenburgu. V uplynulém ročníku Evropské ligy odehrála deset utkání, přičemž v osmi dokázala nastřílet dvouciferný počet bodů a dvakrát si připsala ceněný double-double.

Kraayeveldová (193 cm) odehrála minulou sezónu na Slovensku. V prestižní Eurolize byla nejlepší střelkyní Košic - v dvanácti zápasech činily její průměry 14,6 bodu a 7,1 doskoku. V létě pravidelně hrává zámořskou WNBA.

Šujanová byla v uplynulé sezoně oporou třetího týmu slovenské extraligy Inpeku UKF Nitra, v jehož barvách vybojovala titul ve Středoevropské lize. Čtyřiadvacetiletá rodačka z Vyškova, jež strávila v Nitře tři sezony, na poslední chvíli vypadla z kádru trenéra Milana Veverky pro mistrovství Evropy v Lotyšsku.

"Měla by nahradit Míšu Ferančíkovou. Má velice dobrou střelbu ze střední a větší vzdálenosti, nechybí jí ani čich na práci pod košem, ač ne úplně dlouhá," řekl asistent trenéra USK Ivan Beneš.

Reklama