Hlavní obsah

Basketbalisté Děčína získali Američana Fendersona

DĚČÍN

Zacelit mezery po odchodech čtyř hráčů se snaží vedení basketbalového klubu z Děčína, který v minulé sezóně získal v Mattoni NBL bronzové medaile. Na sever Čech nově přichází Američan LaVontey Fenderson, který naposledy působil v týmu Wisconsin University v soutěži NCAA II.

Článek

„Bude to pro něj první angažmá v Evropě a k týmu se připojí začátkem srpna,“ řekl o 23letém křídelním hráči Lukáš Houser, generální manažer BK Děčín. O rok starší je další posila, Slovák Andrej Červenka z mistrovské Nitry. „Už samotný fakt, že byl kapitánem vítěze slovenské nejvyšší soutěže a patří do tamní reprezentace, hovoří o jeho kvalitách,“ konstatoval Houser.

Do Děčína zamířil rovněž 24letý pivotman Jaromír Fohler z Prostějova, který letos hostoval v prvoligovém Chomutově.

„Ztratili jsme Pavla Miloše, Tarvise Williamse, Jiřího Holandu a Pavla Pracha, kteří po skončení smlouvy dali přednost jiným nabídkám, ale podařilo se nám udržet amerického rozehrávače Williama Hatchera. To je základní stavební kámen družstva, které by nemělo být slabší, než v minulé sezóně,“ zdůraznil generální manažer.

Už do své šesté sezóny povede děčínský tým Pavel Budínský. „Myslím, že tým je optimálně složený. Trošku jsme ho omladili a zvedl se i výškový průměr. Od nových hráčů ze zahraničí očekávám, že se rychle adaptují na tuzemské podmínky. Jsem zvědavý hlavně na Fendersona,“ dodal kouč.

Reklama

Související témata: