Hlavní obsah

Fanoušci Lakers slavili titul v ulicích a ničili auta

LOS ANGELES

Vítězství basketbalistů Lakers v NBA se neobešlo bez nepokojů v ulicích Los Angeles. Fanoušci kalifornského týmu brzy po pátém finále proti Orlandu vtrhli do ulic poblíž haly Staples Center, kde hrají Lakers své domácí zápasy, a začali divoce slavit. Minimálně 25 fanoušků bylo kvůli výtržnostem zadrženo.

Foto: Jae Hong, ČTK/AP

Fanoušek Lakers demoluje automobil v ulicích Los Angeles.

Článek

Podle prohlášení policejní mluvčí Mary Gradyové byla zničena mimo jiné dvě auta hlídkujících policistů a na místo nepokojů musely být povolány posily z celého města. Fanoušci házeli na ozbrojence láhve, kameny a zapalovali ohně. Podle dostupných informací nedošlo k žádným zraněním.

Policejní šéf William Bratton nabádal své muže ke zdrženlivosti, aby se nenechali vyprovokovat k potyčkám. "Není snadné tam stát, když na vás zbabělci z davu házejí kameny a láhve," uvedl. Policisté pak zatlačili na dav a snažili se jej rozdělit do menších skupinek.

Na rozdíl od předchozích let nebyl vysílán zápas z floridského Orlanda přímo ve Staples Center, ale tisíce fanoušků jej mohly sledovat prakticky v každé restauraci či baru.

S výtržnostmi po zisku basketbalového titulu mají v Los Angeles zkušenosti. Před devíti lety bylo v ulicích zraněno 12 osob a nájezdy fanoušků odneslo rovněž několik aut včetně televizního vozu. Tehdy se na dva poničené policejní vozy složili samotní hráči v čele s hrdinou finále Shaquillem O'Nealem.

Reklama