Hlavní obsah

Basketbalisté budou hrát o udržení bez zraněného Bartoně

PRAHA

Basketbalová reprezentace se bude muset v srpnovém turnaji o udržení v elitní skupině mistrovství Evropy obejít bez pomoci Luboše Bartoně. Křídelní hráč Barcelony si v tréninku natrhl achillovku, na sklonku minulého týdne se podrobil operaci a bude fit nejdříve v prosinci.

Článek

Vedle startů za reprezentaci přišel Bartoň i o finálovou sérii španělské ligy proti Tau Cerámica, ve které je stav na zápasy nerozhodný 1:1.

"Nejdřív mi diagnostikovali natrhnuté lýtko, ale mezitím se také zjistilo, že mám natrženou achillovku," řekl deníku Sport devětadvacetiletý Bartoň, který teď šest týdnů nesmí na nohu došlápnout a pohybuje se pomocí berlí a vozíku. Počítá pak s dvouměsíční rehabilitací a s větší zátěží začne nejdříve koncem září. V Barceloně má smlouvu ještě na příští sezonu.

Reprezentaci čekají v srpnu zápasy systémem doma - venku s Maďarskem, Ukrajinou a Estonskem. Dva týmy se udrží v kategorii A, zbytek sestoupí do béčka. "Samozřejmě měl být jedním z pilířů, je to univerzální hráč. Všechno bylo domluvené, on se těšil. Teď nejsem schopen říci, kdo jej nahradí," řekl Sportu kouč národního týmu Michal Ježdík.

Reklama