Hlavní obsah

Házenkáři věří, že jim to s postupem na ME klapne

PRAHA

Čeští házenkáři by si chtěli už ve středu zajistit účast na mistrovství Evropy 2010. Potřebují k tomu v pražské hale Podvinný Mlýn porazit Lotyšsko a doufat, že úřadující mistři světa Francouzi v dalším utkání kvalifikační skupiny neprohrají doma s Portugalci. Utkání s Lotyšskem začíná v 17 hodin a přímým přenosem jej vysílá kanál ČT 4 Sport. Ke vstupence v ceně 50 Kč je občerstvení zdarma.

Článek

„Snad to ve středu dopadne tak, abychom večer mohli oslavit postup. Lotyši dovedou být nepříjemní hlavně vysunutou obranou a rychlými protiútoky, ale budeme se snažit hrát tak, abychom je k nim moc nepouštěli. Věřím, že je dokážeme předčit rychlostí, trpělivou souhrou jít za přesným zakončením a uplatníme i týmovou zkušenost,“ říká trenér Martin Lipták.

„Pro nás je vlastně povinností doma vyhrát a ten poslední krok chceme udělat i s podporou zaplněného hlediště,“ dodává Lipták, jenž vrací do sestavy všechny opory, které šetřil při nedělním zápase ve Francii.

„Jíchovi hodně prospěl odpočinek, nabral energii. Správné herní nažhavení je znát i na zkušených Filipovi s Juříčkem a přes očekávaný přírůstek do rodiny je s námi i brankář Štochl,“ vykládá trenér, jenž má přesto starosti na postu spojek.

„Mráz musel na operaci achilovky, k tomu se Sklenák žení a Nocar, který alternuje i na tomto postu, má zraněný kotník. Navíc Kubeš si léčí rameno, ale ten bude hrát i se sebezapřením,“ vysvětluje trenér, jenž chce výrazněji využít leváka Stehlíka, který přestupuje z pražské Dukly do francouzské ligy.

Reklama