Hlavní obsah

Volejbalistky se připravují v Brně na třetí díl kvalifikace o MS

BRNO

Čtrnáctka českých volejbalistek ladí v Brně už druhý týden formu na třetí díl kvalifikace o postup na mistrovství světa 2010. Herní prověrkou kádru trenérů Táni Kempaské a Ondřeje Marka bude celkem šest přípravných zápasů s Německem.

Článek

Od pátku do neděle se bude hrát na hřišti soupeře postupně ve Freibergu, Zhořelci a v Dippolswalde, odvety se uskuteční od 7. do 9. července v Brně. Kvalifikační turnaj hostí Itálie od 16. do 19. července za účasti Běloruska, Bulharska a domácího týmu.

"V minulém týdnu jsme se věnovali v Brně převážně kondici pod vedením atletických trenérů Michala Pogányho a Šárky Kašpárkové. Po víkendovém volnu budeme ještě v Brně trénovat do středy, kdy odcestujeme do Německa," řekl ČTK trenér Marek.

Z týmu, který vybojoval v květnu v Bulharsku postup do třetí části kvalifikace o mistrovství světa, chybí pouze Monika Kučerová. Současný kádr doplnily nahrávačka Šárka Kubínová, blokařka Michaela Hasalíková a smečařka Tereza Matuszková. "Do Německa odjede všech čtrnáct hráček. Všechny chceme vyzkoušet v zápasovém zatížení," dodal Marek.

Současný kádr tvoří nahrávačky Michaela Jelínková, Šárka Kubínová a Lucie Mühlsteinová, libera Julie Jášová a Markéta Tomanová, blokařky Kateřina Bucková, Michaela Hasalíková, Daniela Kallistová a Ivana Plchotová a smečařky Vendula Adlerová, Helena Havelková, Aneta Havlíčková, Tereza Matuszková a Veronika Vlásková.

Reklama