Hlavní obsah

Volejbalista Zach odchází z Českých Budějovic do Francie

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Volejbalovou extraligu opouští smečařská opora českobudějovických mistrů Vojtěch Zach. Jeho novým působištěm bude francouzský tým Nancy, který postoupil z třetí ligy do druhé a právě Zach by mu měl pomoci mezi elitu.

Článek

Osmadvacetiletý smečař s výtečnou přihrávkou dosáhl v Jihostroji třikrát na extraligové zlato, propracoval se i do širšího kádru národního mužstva. "Vojta u nás byl pět let, i pro něj bude dobře, když změní dres. Pro diváky bude příchod nové tváře zatraktivněním," uvedl ve středu prezident klubu Jan Diviš v tiskové zprávě.

Sám Zach považuje jihočeskou štaci za nejlepší léta ve své kariéře. "Nasbíral jsem celou řadu zkušeností. Vyzrál jsem i v oblasti psychiky," prohlásil volejbalista.

V Nancy by měl být 196 centimetrů vysoký hráč oporou, která tým vytáhne mezi elitu. "Klub má pětiletý plán, na jeho konci by měl být postup do první ligy," podotkl Zach. Prvním krokem byly hodiny francouzštiny. "Sehnali jsme s manželkou lidi, kteří nás francouzsky učí. Vypadá to, že v Nancy budu jediným Čechem," dodal.

Reklama