Hlavní obsah

Mistrovský Nymburk zahájí příští ročník NBL v Opavě

Prvním soupeřem mistrovského Nymburka v příštím ročníku NBL bude Opava. Rozhodl o tom středeční los. Základní část soutěže bude mít opět 44 kol, začne 3. října a skončí 17. dubna. V play-off se bude čtvrtfinále a semifinále hrát na tři vítězství a finále na čtyři.

Článek

Liga bude mít po roční výjimce opět sudý počet účastníků, protože z nejvyšší soutěže se nesestupovalo. Právo startu mezi elitou si vybojoval Vyšehrad, liga se opět bude hrát i v Brně, které koupilo licenci od Liberce. V uplynulé sezóně hrálo soutěž jen 11 účastníků, poté co A PLUS ŽS Brno nesplnil licenční podmínky.

Zatímco ligová soutěž má nezměněný formát, novou podobu dostal Český pohár. Do finálového turnaje postoupí nově osm týmů. Šest prvoligových účastníků vzejde z pořadí v tabulce v polovině základní části NBL, doplní je nejlepší tým z vylučovací fáze mezi týmy z nižších soutěží.

"Osmý tým dostane divokou kartu, kterou dáme buď pořadateli, nebo poraženému finalistovi z týmů nižších soutěží," řekl sportovní ředitel první ligy Zdeněk Ringsmuth.

Los 1. kola NBL:
Pardubice - Vyšehrad, Nový Jičín - Prostějov, Opava - Nymburk, Poděbrady - Brno, Ostrava - USK Praha, Děčín - Kolín.

Reklama