Hlavní obsah

Orlando získalo k Howardovi další hvězdu Vince Cartera

EAST RUTHERFORD

Osminásobný účastník zápasu All star a jeden z nejpopulárnějších basketbalistů NBA Vince Carter od nové sezóny posílí letošního finalistu Orlando Magic. To využilo situace před čtvrtečním draftem a dohodlo se s New Jersey Nets na transferu, který jim umožnil k dominantnímu pivotovi Dwightu Howardovi přivést další výraznou hvězdu.

Článek

Spolu s Carterem jde do Magic ještě křídelní hráč Ryan Anderson. Opačným směrem putují rozehrávači Rafer Alston a Courtney Lee a pivot Tony Battie.

"Vince k nám přichází jako zkušený hráč, který zvýší střeleckou produkci. To by se mělo promítnout především na konci zápasů. Je to hlavně další krok za naším cílem vyhrát titul," uvedl generální manažer Orlanda Otis Smith.

Dvaatřicetiletý Carter se tak vrací do svého rodiště. Kariéru v NBA však v roce 1998 zahájil v Torontu, kde se stal nováčkem roku. Po šesti letech se stěhoval do New Jersey, tam však jeho skvěle rozjetá kariéra začala uvadat. Za deset let v NBA má na kontě 777 zápasů s průměrem 23,5 bodu na utkání.

V rámci draftu změnil dres i další zkušený hráč Jamal Crawford. Dobrý střelec ze střední a dlouhé vzdálenosti posílil Atlantu Hawks z Golden State Warriors výměnou za další rozehrávače Acieho Lawa a Speedyho Claxtona. Devětadvacetiletý Crawford v dresu Golden State minulou sezónu nastřílel 19,7 bodu a připsal si 4,4 asistence na zápas. Předtím působil i v Clevelandu, Chicagu a New Yorku.

Reklama